Miletićevo: Postavljena ukrasna slova na ulazu u portu

U naseljenom mestu Miletićevo završena je prva faza uređenja javne površine i postavljanje slova sa natpisom ovog naseljenog mesta.

“Zahvaljujući angažmanu naših sugrađana iz Miletićeva, nakon par meseci planiranja i prikupljanja sredstava, uspeli smo da završimo prvu fazu u realizaciji ovog projekta koji predstavalja jedan od najlepših reklama i uređenih površina u Miletićevu. Ideja za postavljanje ukrasnih slova postojala je od ranije i cilj nam je bio da čitav projekat završimo u godini kad se obeležava stogodišnjica sela, odnosno naseljavanja solunskih dobrovoljaca na ovim prostorima. Planiranje i idejni projekat urađen je uz pomoć našeg meštanina Nikola Bouveta, umetnika rodom iz Francuske. Nikola nam je pripremio predloge rešenja od kojih smo odabrali jedan koji je sada pretvoren u pravo umetničko delo, na šta smo svi u selu ponosni. Ovo je jedan od najlepših ukrasa u Opštni Plandište i činjenica da se nalazi na ulazu u crkvenu portu daje mu još jedan lepši dojam”, istakao je Ćurčić Vojislav, predsednik Saveta MZ Miletićevo.

“Realizacija ovog projekta od samog starta imala je poteškoća, obzirom da nismo mogli kao udruženje da konkurišemo na nekom konkursu i na taj način dođemo do sredstava. Iz tog razloga, najveći teret prikupljanja donacija organizovan je zahvaljujući našim sugrađankama Veri Samardžiji i Ljubici Jančić. Samo uz njihovu svesrdnu pomoć i nesebično angažovanje uspeli smo da prikupimo sredstva i ovaj projekat privedemo kraju. Jako mi je drago što se u realizaciju ovog projekta uključio veliki broj meštana, o čemu govori i više od stotinu donacija, kako ljudi koji žive u selu, tako i od donatora čiji koreni potiču iz Miletićeva. Uz podršku i razumevanje Opštine Plandište i JP Polet Plandište završena je prva faza projekta, betoniranje osnove i postavnjalje slova. U narednoj fazi postavićemo rasvetu i posaditi ukrasno cveće, kako bi jedna ideja potpuno prerasla u stvarnost. Zahvalio bih se svim meštanima Miletićeva, prijateljima, donatorima, svima onima koji su na bilo koji način pomogli realizaciju ovih radova”, dodao je Ćurčić.

 

x

Takođe pogledajte ...

Nova oprema za karatiste Plandišta: Odobrena sredstva za Karate klub Agrobanat

U okviru realizacije Konkursa za finansiranje posebnog programa kojim se doprinosi razvoju ...