MINISTAR ŠARČEVIĆ DANAS U PLANDIŠTU – USPEŠNA POSETA OŠ „DOSITEJ OBRADOVIĆ“ PLANDIŠTE

Danas je OŠ „Dositej Obradović“ u Plandištu posetio ministar nauke, obrazovanja i tehnološkog razvoja, Mladen Šarčević sa saradnicima. Ministra su dočekali predsednik opštine, Jovan Repac i direktor škole, Sava Divljakov. Ovom prilikom ministar Šarčević obišao je celu školu, počev od terpezarije do kotlarnice, fiskulturne sale, sportskih terena, učionica i biblioteke. Na kraju posete ministar Šarčević je izjavio:

– Utisci su izuzetno pozitivni. Tri godine sam ministar i sada obilazimo škole koje nisam obišao na početku manadata. Vidimo da je sada potpuno nova slika. Ova škola, nakon renoviranja izgleda kao potpuno nova, ima još nekih sitnica koje treba da se urade ali sve ostalo što sam video je za svaku pohvalu, od efikasnosti, učionica, terpezarije, bilioteke, sportskih terena do kotlarnice i fiskulturne sale. Ono što je izuzetno važno jeste da se škola u Plandištu čuva i održava. Ovo je matična škola sa područnim odelenjima i ono što smo predsednik opštine, direktor škole i ja razgovarali jeste dalja briga o kompletnoj školi. Briga se ogleda, između ostalog i u tome što je besplatna užina za sve učenike. Ono što mene posebno interesuje jeste da deca u Plandištu imaju potpuno iste uslove školovanja kao deca u Beogradu ili Novom Sadu. Vodimo brigu da se opreme biblioteke, da se doopreme kabineti, da nastavnici prođu obuke, da kompletno obrazovanje bude na visokom nivou.

Predsednik opštine, Jovan Repac je zahvalio ministru na poseti i nagovestio nastavak pomoći Vlade republike Srbije školu u Margiti i završetak fiskulrurne sale, kod renoviranja škole u Velikom Gaju, proširenju sportskih terena u Plandištu i opremanju kabineta hemije, biologije i fizike u školi u Plandištu.

 

 

x

Takođe pogledajte ...

Streljački klub Planteks beleži dobre rezultate

5.KOLO LIGE PIONIRA VOJVODINE – KIKINDA Naše pionirke odličnim nastupom osvojile su ...