Napadnut predsednik opštine Plandište Jovan Repac !

Pijani nasilnik, sinoć oko 20.30h u Plandištu, za vreme najdužeg policijskog časa tokom ovog vanrednog stanja, upao je u zaključanu kuću predsednika opštine Plandište Jovana Repca.

Repac kaže da je u dnevnoj sobi svog doma sedeo sa suprugom i majkom, kada se iznenada čuo udarac zbog kojeg je krenuo da izađe u dvorište. J.T iz Plandišta već je stajao je na ulazu u Jovanovu porodičnu kuću. Pitao sam ga šta radi u dvorištu, kad je kapija zaključana. Bio je u vidno alkoholisanom stanju i nisam ga raumeo šta priča. Izveo sam ga napolje. Iako je bio u vidno alkoholisanom stanju, seo je u svoj automobil i otišao. Odmah sam pozvao policiju, kaže Repac. Policija nije odmah reagovala, jer je čekala odgovor od Osnovnog tužilaštva iz Vršca. Našli su ga kod kuće, tek posle sat vremena. Alko test je pokazao da ima 1.6 promila alkohola u krvi.

Osnovno javno tužilaštvo, upad u zaključanu kuću predsednika opštine u vreme zabrane kretanja u vanrednom stanju, očigledno alkoholisanog lica, koje se pritom i odvezlo svojim kolima, nije okarakterisalo kao krivično delo, nego kao prekršaj remećenja javnog reda i mira, po stavu 8.

Taj stav se odnosi na nepristojno, drsko i bezobrazno ponašanje, koje se prekršajno kažnjava u visini od 10.000 do 150.000 dinara, ili radom u javnom interesu od 80 do 360 časova. Kakvu poruku Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu ovakvom kaznenom politikom šalje raznim psihopatama i nasilnicima, koji svakodnevno upućuju ozbiljne pretnje funkcionerima Srpske napredne stranke?

Naš utisak je da ih podstiče da svoje pretnje i ostvare. Kad ne reaguje sistem – reaguje nasilnik!

 

x

Takođe pogledajte ...

Nova oprema za karatiste Plandišta: Odobrena sredstva za Karate klub Agrobanat

U okviru realizacije Konkursa za finansiranje posebnog programa kojim se doprinosi razvoju ...