ODRŽANA 33. SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE PLANDIŠTE

Danas je održana 33. sednica Skupštine opštine Plandište. Odbornici su između ostalog razmatrali i usvojili Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu Opštine Plandište za tekuću godinu za period januar-septembar 2019, kao i četvrti dopunski budžet.

Izvršenje Odluke o budžetu Opštine Plandište za tekuću godinu za period januar-septembar 2019, prema Izveštaju koji su usvojili odbornici – teklo je prema planiranoj dinamici, a u prvih devet meseci, Opština je ostvarila suficit u iznosu većem od 17 miliona dinara.

Kako je objasnio šef odseka za finansije i budžet, privredu i LER, Jožef Boroš za prvih devet meseci, tekući prihodi su bili u iznosu od 412.299.077,16 dinara što čini 60,47% ukupnog budžeta.

Rashodi, za isti period su bili 409.543.139,13 dinara, odnosno 59,17% od ukupnog budžeta što znači da je u tom periodu Opština ostvarila suficit u iznosu od 17.042.566,69 dinara.

Zahvaljujući većem prilivu sredstava, predložena je i usvojena Odluka o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Plandište, odnosno četvrti dopunski budžet.

Prema novom rebalansu, ukupni prihodi i primanja, odnosno ukupni rashodi, planirani su na 710.595.255,00 dinara, što je u odnosu na treći dopunski budžet povećanje od oko 15 miliona dinara.

To će omogućiti realizaciju dodatnih projekata:

„To je na primer kapela u Margiti, i zahvaljujem se meštanima na razumevanju i strpljenju, do kraja godine ćemo uraditi projekat, a početkom naredne pokrenućemo i izgradnju. To je trenutno slučaj u Velikom Gaju, geometri su juče bili na terenu i polako s kreće sa gradnjom, i najbitnije je što ostvarujemo sve što smo obećali građanima. U tim projektima je i kapela u Hajdučici, trotoari u Velikoj Gredi, imamo oronule terene u školskom dvorištu za košarku, fudbal, odbojku na pesku i tenis, i planiramo da i njih sredimo naredne godine, čim počne građevinska sezona“, navodi predsednik opštine Jovan Repac. „Takođe, planirali smo i proširenje prostora u lokalnoj samoupravi, za arhivu, a pokušaćemo i da obezbedimo adekvatan prostor za Centar za socijalni rad, jer trenutni, u zgradi opštinske uprave, odavno ne odgovara potrebama. Što se tiče drugih stvari, to je krpljenje udarnih rupa na saobraćajnicama, koje će biti završeno ove godine, takođe od aktuelnih radova imamo školu u Velikom Gaju, kao i asfaltiranje deonice prema Banatskom Sokolcu, od raskrsnice sa putem Plandište-Novi Sad“ dodaje Repac.

Na sednici su usvojeni Lokalni akcioni plan za unapređenje položaja migranata na teritoriji opštine Plandište za period 2019-2023. godine, predlozi Poslovnika Skupštine opštine Plandište, Rešenja o izmeni Rešenja o obrazovanju Štaba za vanredne situacije opštine Plandište, i Rešenja o imenovanju članova Lokalnog saveta roditelja opštine Plandište, a zatim i Predlozi Rešenja o razrešenju i imenovanju članova Upravnog odbora Predškolske ustanove „Srećno detinjstvo“ Plandište.

Nije bilo Odborničkih pitanja.

 

 

x

Takođe pogledajte ...

Bogatstvo folklora predstavljeno na Opštinskoj smotri u Plandištu

Kulturno obrazovni centar Vuk Karadžić Plandište, pod pokroviteljstvom loklane samouprave Opštine Plandište, ...