Održane Dečje sportske igre Margita 2023

Mesna zajednica Marigita, u saradnji sa udruženjima iz ovog naseljenog mesta, organizovali su “Dečje sportske igre” u okviru mesne i hramovne slave Duhovi, koja je organizovana proteklog vikenda.

“U sklopu ove manifestacije organizovano je sportsko takmičenje mališana u tradicionalnim igrama navlačenje konopca, skokovi u džaku, brzo hodanje sa ping pong lopticom na kašičici, preskakanje vijače, između dve vatre, mali fudbal. Cilj ovih sportskih igara bio je da se deca animiraju, da kroz igru provere svoje motoričke sposobnosti i da se pre svega zabave. Svi ti osmesi i razdraganost su potvrda da je naša akcija uspela i da smo deci organizovali prelepu manifestaciju i takmičenje. U ovim igrama pobednik nije bitan, jer su samim učešćem svi pobednici i to je ono što je bitno, da iz ovih aktivnosti ponesu lepe uspomene, da se druže i među sobom poštuju prave vrednosti, drugarstvo i zajednicu”, istakli su predstavnici organizatora MZ Margita.

Zahvaljujući trudu i radu udruženja žena iz Margite za svakog učesnika obezbeđeni su slatki paketi, hrana, grickalice i osveženje. Kao jedan vid aktivnosti u sklopu mesne i hramovne slave Duhovi mališani su organizovali i priredbu sa literarnim, recitačkim i plesnim koreografijama.

 

x

Takođe pogledajte ...

Bogatstvo folklora predstavljeno na Opštinskoj smotri u Plandištu

Kulturno obrazovni centar Vuk Karadžić Plandište, pod pokroviteljstvom loklane samouprave Opštine Plandište, ...