Plandištanac veliki uspeh Mihajla Tadića na republičkom takmičenju iz istorije

Mihajlo Tadić učenik Osnovne škole „Dositej Obradović“ iz Plandišta, na nedavno održanom republičkom takmičenju iz istorije, ostvario je odličan uspeh. U izuzetno jakoj konkurenciji, od čak 209 takmičara, Mihajlo je osvojio visoko peto mesto, sa neverovatnih 37 od ukupno 42 boda na testu.

Mihajlo Tadić je odličan učenik, koji pohađa 7. razred osnovne škole u Plandištu i učestvovanje na prestižnim takmičenjima za njega ne predstavlja novost. Od trećeg razreda osnovne škole Mihajlo redovno učestvuje na takmičenjima iz različitih oblasti i gotovo uvek postiže odlične rezultate. Kako i sam kaže ništa od toga mu ne predstavlja napor, već zadovoljstvo i uživanje.

„Učestvovanje na takmičenjima za mene predstavlja veliki uspeh, na kome sam jako zahvalan pre svega svojoj majci i porodici, nastavnicima koji imaju puno strpljenja da rade sa mnom i pripremaju me za takmičenja. Ove godine ostvario sam puno uspeha, jer sam učestvovao na nekoliko takmičenja. Od januara meseca učestovovao sam na opštinskim i okružnim takmičenjima iz matematike, fizike, geografije, srpskog jezika, istorije, poznavanje saobraćaja i uvek sam osvajao pohvale i diplome. Učestvovanje na republičkom takmičenju iz istorije za mene je najveći uspeh. Obzirom da sam prvi put učestovovao na republičkoj smotri i da je na ovom takmičenju koje se održavalo u Leskovcu bilo mnogo mojih vršnjaka, imao sam i puno treme, ali ipak sam uspeo da uradim test odlično i ostvarim ovaj rezultat. Zahvalio bih se svim nastavnicima na pomoći i podršci koju mi pružaju i trudiću se da naredne godine budem još bolji“, izjavio je Mihajlo Tadić, učenik OŠ Dositej Obradović iz Plandišta.

Veliki uspeh koji je Mihajlo ostvario na republičkom takmičenju iz istorije jedan je od najvećih pojedinačnih postignutih uspeha učenika osnovne škole u Plandištu, koja važi za jednu od najboljih škola u Srbiji po ostvarenim sportskim rezultatima.

„Učenici Osnovne škole Dositej Obradović iz Plandišta već godinama ostvaruju velike sportske uspehe u košarci, fudbalu, karateu. Takmičenja u poznavanju određenih oblasti i predmeta su takođe izuzetno bitna, jer naši učenici ostvaruju zapažene rezultate na opštinskim i okružnim takmičenjima. Učestovovanje na republičkom takmičenju je ogroman uspeh i Mihajlov uspeh je od velikog značaja za njegov dalji rad i napredak ali i dodatni podrstrek za nastavnike. Jako smo ponosni na svaki uspeh naših učenika, što pokazuje da se u našoj školi dobro radi sa decom i da su postignuti uspesi kruna marljivog rada. Svaki njihov uspeh je ujedno i uspeh svih nas. Zahvalio bih se svim svojim kolegama nastavnicima na trudu i radu i svim učenicima na postignutom uspehu i poželeo im puno sreće na daljim takmičenjima“, istakao je Sava Divljakov, direktor OŠ „Dositej Obradović“ Plandište.

x

Takođe pogledajte ...

Predsednik Opštine Plandište uručio vrednu opremu Policijskoj stanici

Savet za bezbednost saobraćaja Opštine Plandište, na čelu sa predsednikom Jovanom Repcom ...

Facebook