Plandište, FIRMA “ZONETI” DONIRALA ZAŠTITNE MASKE

Ovih dana svedocimo smo većeg broja humanih ljudi koji širom naše zemlje šiju i doniraju maske u cilju zaštite i daljeg sprečavanja širenja korona virusa. Ovom humanom gestu priključila se i kompanija Zoneti iz Plandišta.

Kompanija doo Zoneti koja je osnovana 2003 godine bavi se prozivodnjom textila. Kako bi pomogli pre svega zdravstvenim radnicima u obavljanju svakodnevog posla tokom pandemije, zaposleni u ovoj kompaniji odlučili su da proizvodnju, preusmere na šivenje maski.

U firmi koja inače broji 30 radnika na izradi maski radilo je njih desetoro. I pored radnih obaveza i posla koji inače obavljaju, radnice su ovom prilikom sašile 3000 maski koje su, podeljene pre svega zdravstevnim radnicima i drugim ustanovama, kako u Vršcu tako i na teritoriji opštine Plandište.

Šivenje pamučnih maski biće nastavljano i u narednom periodu, koje će, kako je ovom prilikom istaknuto, biti isporučene, pre svega zdravstvenim radnicima, kao i svim onim ustanovama čiji se radnici nalaze u prvoj liniji odbrane.

Izvor Tvbanat

 

 

x

Takođe pogledajte ...

Tradicionalna manifestacija “Veče međunacionalne tolerancije” u Plandištu

Udruženje građana “Makedonski biseri” iz Plandišta, u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za ...