Plandište: Nastavak radova na uređenju kanalske mreže

U okviru realizacije projekta održavanja i unapređenja komunalne infrastrukture, na teritoriji Opštine Plandište u toku su radovi na uređenju kanala i uklanjanju rastinja teškom mehanizacijom. Radovi se trenutno izvode na kanalskoj mreži u potesu atara Veliki Gaj – Plandište.

„Održavanje kanalskih mreža, pročišćavanje i uklanjanje rastinja je od velikog značaja za razvoj i unapređenje poljoprivrede na teritoriji Opštine Plandište. Obzirom na veliku površinu koju moramo da pokrijemo i na vegaticiju koja je u ovom periodu izuzetno jaka radovi se izvode kontinuirano po listi prioriteta za sanaciju. Na pojedinim delovima kanalske mreže u atarima šiblje i rastinje predstavlja ozbiljni problem za slobodno oticanje atmosferske vode i stoga smo budžetom predvideli radove sa ciljem rešavanja velikih problema koji nastaju zadržavanjem vode. Zahvaljujući ažurnosti izvođača radova, VDP Južni Banat, uspeli smo da uredimo deo kanalske mreže u potesu atara Veliki Gaj – Plandište”, izjavio je predsednik Opštine Plandište Jovan Repac.

„Dužina kanalske mreže na teritoriji Opštine Plandište je izuzetno velika i stoga se uklanjanje rastinja izvodi prema stepenu ugroženosti i prioriteta za sanaciju, angažovanjem svih raspoloživih sredstava. Za sada radovi se izvode prema utrvrđenoj dinamici. Po završetku radova u Velikom Gaju projekt će biti nastavljen i u atarima drugih naseljenih mesta“, dodao je Repac.

 

x

Takođe pogledajte ...

Veliko priznanje za KK Agrobanat, Pinter Aron nosilac majstorskog zvanja u karateu

Sredina jula meseca je rezervisana za jedan od najpopularnijih karate kampova u ...