Plandište: Organizovana tribina “Bezbedno korišćenje interneta i društvenih mreža”

Ministarstvo unutrašnjih poslova, Policijska stanica Plandište u saradnji sa osnovnim školama sa teritorije Opštine Plandište organizovali su tribinu sa temom “Nasilje kao negativna društvena pojava i bezbedno korišćenje interneta i društvenih mreža”.

“Osnovni cilj ove tribine je da okupimo učenike naših škola i da kroz jednu interaktivnu nastavu razgovaramo o svim negativnim pojavama koje se pojavljuju na društvenim mrežama, o svim problemima koji mogu da nastanu korišćenjem društvenih mreža, naročito kod mlađih uzrasta, o zloupotrebama koje se pojavljuju na internetu, ali i o načinima bezbednog korišćenja interneta i društvenih mreža. Ekspanzijim interneta, njegova dostupnost u svakom kutku i sve veći broj korisnika na mrežama vrlo lako može da dovede do zloupotreba. Iz tog razloga smo u saradnji sa PS Plandište organizovali ovu tribinu i dali priliku učenicima da porazgovaraju sa policijskim službenicima, stručnim licima, pedagozima na temu interneta kao negativne pojave u društvu. Kroz ovu tribinu pokušali smo da pojasnimo da korišćenje interneta ima i svoje velike pozitivne efekte, jer se tu mogu pronaći mnogi edukativni sadržaji koji mladima mogu da pomognu u učenju i odrastanju. Veliko interesovanje dece, ali i roditelja za ovu edukativnu tribinu, pokazalo nam je da je ovakav vid interaktivne nastave nailazi na veliku podršku i zato ćemo i u narednom periodu nastaviti sa organizovanjem ovakvih predavanja”, istakli su predstavnici organizatora.

Tribini su pored velikog broja učenika iz osnovnih škola sa teritorije opštine Plandište, prisustvovali i roditelji, stručno osoblje, nastavnici, članovi Tima za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, kao aktivni učesnici i izlagači.

x

Takođe pogledajte ...

Predsednik Opštine Plandište uručio vrednu opremu Policijskoj stanici

Savet za bezbednost saobraćaja Opštine Plandište, na čelu sa predsednikom Jovanom Repcom ...

Facebook