Plandište: paketi za penzionere i socijalno ugrožene

Predsednik Opštine Plandište Jovan Repac, tokom protekla dva dana, zajedno sa svojim najbližim saradnicima delio je pakete pomoći penzionerima čija primanja ne prelaze 30.000 dinara, kao i socijalno najugroženijim stanovnicima Opštine Plandište.

Repac objašnjava da paketi pomoći sadrže neke od osnovnih životnih namirnica i sredstva za higijenu. Sredstva za pakete obezbeđena su u saradnji sa Pokrajinskom vladom i iz budžeta lokalne samouprave. Do sada smo uspeli da podelimo preko 750 paketa, što penzinerima, što našim sugrađanima kojima je ta pomoć zaista neophodna. Prethodna dva dana pakete smo delili po naseljenim mestima Veliki Gaj, Kupinik, Miletićevo, Markovićevo, Dužine, Stari Lec. U narednom periodu podelićemo još 1.000 paketa i po drugim naseljenim mestima. Pružanje pomoći najstarijim sugrađanima, uz poštovanje svih mera predostrožnosti i socijalne distance, predsednik je iskoristio da porazgovara sa sugrađanima, da im pruži neke od bitnih informacija vezano za rad lokalne samouprave u periodu vanrednog stanja. Građane najviše interesuje do kada će vanredno stanje da traje, kako i na koji način će moći da podižu penzije, plaćaju račune, kako da dođu do osnovnih životnih namirnica zbog velikih gužvi u marketima. Mi kao lokalna samouprava im uvek stojimo na raspolaganju, za sve što im potrebno, naši volonteri su svakodnevno na terenu i dovoljno je samo da pozovu dežurnu službu Crvenog krsta i svaka pomoć će im biti pružena, izjavio je predsednik Opštine Plandište, Jovan Repac.

Pored paketa sa osnovnim životnim namirnicama, delili su i zaštitne maske i sredstva za dezinfekciju, kao prvi stub odbrane u sprečavanju širenja virusa.

 

x

Takođe pogledajte ...

Streljački klub Planteks beleži dobre rezultate

5.KOLO LIGE PIONIRA VOJVODINE – KIKINDA Naše pionirke odličnim nastupom osvojile su ...