Plandište, proces prijave za isplatu od 100 Evra- evo šta je potrebno:

Prijave počinju 15 maja i traju do 5. juna a 15-20 juna  se treba završiti i poslednja isplata.

Telefonske prijave obavljaće se preko govornog aparata gde će građani izdiktirati svoje podatke a kasnije će operateri to unositi u program preko računara. Brojevi telefona biće naknadno saopšteni.

Po odluci vlade Srbije, svakom punoletnom građaninu Srbije sledi pomoć od 100€ u Dinarskoj protivvrednosti, što iznosi oko 11,800 dinara.

Penzionerima i licima koja primaju socijalnu pomoć, isplata preko računa počeće od 15. maja. Ukupno ima oko 260,000 primaoca socijalne pomoći koji će pored penzionera automatski dobijati pomoć. Ona lica koja nemaju račune, država će automatski otvarati i na njih uplaćivati novac.

Ostali gradjani srbije, svi punoletni imaju pravo na istu sumu pomoći – moći će da se prijave ako tu pomoć žele i u toj prijavi će naznačiti – i da žele tu pomoć i broj računa na koji će im se ista pomoć isplatiti.

Prijavljivaće se na dva načina – Online preko sajta Uprave za trezor i telefonskim putem.

Prilikom prijave treba navesti: ime, prezime, JMBG, broj lične karte i broj računa – ako račun nemaju, gradjani (koji nisu penzioneri ili socijalni slučajevi) isto će automatski dobiti račun od strane države – sve što treba da urade je da prilikom prijave kažu i izaberu u kojoj banci žele da im se otvori račun.

Takvu pomoć moći će da podignu i sa bankomata bez odlaska u banku.

 

 

x

Takođe pogledajte ...

Veliko priznanje za KK Agrobanat, Pinter Aron nosilac majstorskog zvanja u karateu

Sredina jula meseca je rezervisana za jedan od najpopularnijih karate kampova u ...