Plandište: Radni sastanak ustanova školstva na temu “Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo”

Ministarstvo unutrašnjih poslova, Policijska stanica Plandište u saradnji sa lokalnom samoupravom Plandište organizovali su radni sastanak sa predstavnicima osnovnih škola sa teritorije opštine Plandište sa temom “Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo”.

Radnom sastanku su prisustvovali predsednik Opštine Plandište Jovan Repac, predstavnik Policijske stanice Plandište kapetan Nenad Stojanović, većnik za obrazovanje Bojana Stojanović, direktori osnovnih škola i vrtića i prosvetni inspektor Tanja Đorđijevski.

U uvodnim rečima predsednik Repac je pozdravio sve prisutne i zahvalio se na odličnoj saradnji koja postoji između ustanova obrazovanja, lokalne samouprave i Policijske stanice Plandište. Tema ovog radnog sastanka je pre svega bezbednost dece, očuvanje i unapređenje njihove sigurnosti u ustanovama obrazovanja i povezivanje svih institucija koje se brinu o bezbednosti učenika.

“Školska godina samo što nije počela, i pred nama je velika odgovornost za svu decu koja dolaze u školu i borave na nastavi, jer njihova bezbednost je prioritet svih institucija koje učestvuju u njihovom procesu školovanja. Saradnja između ustanova je na vrlo visokom nivou i trudićemo se da u budućnosti bude još bolja. Ovakvi sastanci su prilika da razmenimo mišljenja, savete i sugestije kako bi unapredili sistem bezbednosti u školstvu i ukazali na sve one izazove i negativne pojave koje se pojavljuju na društvenim mrežama, o svim problemima koji mogu da nastanu korišćenjem društvenih mreža, naročito kod mlađih uzrasta, o zloupotrebama koje se pojavljuju na internetu, ali i o prisustvu predstavnika policijskih službi u zonama škola, bezbednosti dece, edukaciji i organizovanju tribina koje mogu vrlo poučno da deluju na decu svih uzrasta”, istakao je Jovan Repac, predsednik Opštine Plandište.

x

Takođe pogledajte ...

Predsednik Opštine Plandište uručio vrednu opremu Policijskoj stanici

Savet za bezbednost saobraćaja Opštine Plandište, na čelu sa predsednikom Jovanom Repcom ...

Facebook