Plandište se polaganjem venaca seća žrtava NATO agresije 1999. godine

Zamenik predsednika Opštine Plandište Dušan Ćurčić, zajedno sa svojim saradnicima položio je venac na spomeniku stradalom vojniku Saši Jorgovanu, u znak sećanja na žrtve Nato agresije 1999. godine.

Polaganju venca prisustvovali su i predstavnici Udruženja ratnih vojnih invalida, rodbina i prijatelji stradalog vojnika Saše Jorgovana.

Predstavnici lokalne samouprave venac su položili i na spomen ploči Jovici Tepavcu u Velikoj Gredi, takođe stradalom vojniku u Nato bombardovanju 1999. godine.

„Danas polažemo vence u naseljima Plandište i Velika Greda u čast svim stradalim žrtvama NATO agresije, koji su svoje živote dali za odbranu Republike Srbije. U Opštini Plandište ostaje veliki žal za izgubljenim životima palih boraca i porodice su i posle toliko vremena ostale neutešne, ali mi kao lokalna samouprava u saradnji sa Udruženjem ratnih vojnih invalida ćemo se potruditi da se njihova žrtva nikada ne zaboravi, da će njihova hrabrost i požrtvovanost zauvek ostati u sećanju svih građana Opštine Plandište, jer oni su dali svoje živote za slobodu naše zemlje“, istakao je Dušan Ćurčić zamenik predsednika Opštine Plandište.

x

Takođe pogledajte ...

Nova oprema za karatiste Plandišta: Odobrena sredstva za Karate klub Agrobanat

U okviru realizacije Konkursa za finansiranje posebnog programa kojim se doprinosi razvoju ...