REPAC: Nastavljamo podelu paketa pomoći penzionerima

Volonteri Štaba za vanredne situacije Opštine Plandište, tokom prethodnih pet dana, delili su pakete pomoći. Juče je nastavljeno sa podelom paketa penzionerima čija primanja ne prelaze 30.000 dinara, kao i socijalno ugroženim građanima. Obzirom da u Opštini Plandište ima veliki broj penzionera i socijalno ugroženih porodica, lokalna samouprava je u saradnji sa Pokrajinskom vladom APV obezbedila oko 2000 paketa namirnica i sredstava za higijenu, istakao je komandant štaba Jovan Repac.

Do sada je podeljeno preko 1.500 paketa, a Repac dodaje da će svi penzioneri, koji na to imaju pravo, dobiti paket pomoći. Spiskove penzionera i socijalno ugroženih dobili od Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje i od Centra za socijalni rad. Ipak, volonteri su na terenu utvrdili nedostatke u tim spiskovima, da li zbog toga što lica nisu evidentirana, ili je došlo do promene mesta boravišta. Te situacije rešavamo u hodu, dodao je Repac.

Na terenu su četiri ekipe volontera,koje rade svakodnevno i trude se da obiđu sve socijalno ugrožene kategorije stanovništva. Ovom prilikom pozivam naše sugrađane, penzionere, da ukoliko nisu dobili paket pomoći, a imaju penziju manju od 30.000 dinara ili su korisnici socijalne pomoći, da nam se jave na broj telefona 013/861-033 i paket će im vrlo brzo biti dostavljen, izjavio je predsednik Opštine Plandište, Jovan Repac.

 

x

Takođe pogledajte ...

Tradicionalna manifestacija “Veče međunacionalne tolerancije” u Plandištu

Udruženje građana “Makedonski biseri” iz Plandišta, u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za ...