UPOZORENJE: Lokalne vremenske nepogode sa gradom !

Na osnovu prognoze i upozorenja izdatih od strane Republičkog hidrometeorološkog zavoda koji prognozira da su danas moguće su kratkotrajne lokalne vremenske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i oko 20 mm kiše za 3 časa uglavnom na području Vojvodine.

U petak 15. jula, očekuju se obilne padavine poslepodne i uveče najpre na zapadu i jugu Srbije, a tokom noći i u subotu ujutro i pre podne na severu i istoku. U većini mesta će pasti od 20 – 30 mm, lokalno i oko 5o mm kiše za 12 časova, uz mogućnost kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom.

U saradnji sa nadležnim inspekcijskim i komunalnim službama, Gradski  štab za vanredne situacije, preventivno će izvršiti obilaske kritičnih lokacija na vodotocima drugog reda kao što su propusti i mostovi, sprečiti moguća zagušenja proticajnih profila vodotokova i preduzeti adekvatne mere na otklanjanju uočenih nedostataka. Takođe, izvršiće se koordinacija sa teritorijalno nadležnim Javnim vodoprivrednim preduzećem u slućaju sprovođenja odbrane od poplava.

x

Takođe pogledajte ...

Bogatstvo folklora predstavljeno na Opštinskoj smotri u Plandištu

Kulturno obrazovni centar Vuk Karadžić Plandište, pod pokroviteljstvom loklane samouprave Opštine Plandište, ...