Veliko nevreme pogodilo Opštinu Plandište, olujni vetar čupao stabla, delovi naselja još uvek bez struje

Veliko nevreme koje je noćas pogodilo naseljena mesta Kupinik i Veliki Gaj na teritoriji Opštine Plandište izazvalo je veliku štetu na elektrodistributivnom sistemu, čime su ova naseljena mesta ostala bez struje.

Obilne količine padavina, praćene olujnim vetrom i gradom pogodila su naselja Veliki Gaj i Kupinik. Zahvaljujući brzom intervencijom nadležnih službi Opštine Plandište i Elektrodistribucije sprečen je nastanak štete veće vrednosti.

Velika šteta na elektro distributivnoj mreži nastala je zbog olujnog vetra koji je lomio grane i stabla i time oštetio merežu. Pojedine ulice u naselju Veliki Gaj, deo ulice Đure Jakšića, Dositeja Obradovića, Užičke, Banatske i dalje su bez struje. Nadležne ekipe EPS distribucije su na terenu i vrlo brzo očekuje se normalizacija u snabdevanju električnom energijom.

Olujni vetar praćen gradom naneo je velike štete i na poljoprivrednim usevima. U delovima atara naselja Dužine, Markovićevo, Miletićevo stabljike kukuruza, soje i suncokreta pretrpele su ogromnu štetu. Ratari ne pamte ovoliku količinu leda koja je pala u poslednjih desetak godina. Ledene kocke veličine oraha opustošile su pojedine poljoprivredne parcele. Na pojedinim zasadima šteta je nenadoknadiva.

x

Takođe pogledajte ...

Predsednik Opštine Plandište uručio vrednu opremu Policijskoj stanici

Savet za bezbednost saobraćaja Opštine Plandište, na čelu sa predsednikom Jovanom Repcom ...

Facebook