Volonteri pomažu starijim sugrađanima u Plandištu i okolini

Štab za vanredne situacije Opštine Plandište, u saradnji sa Crvenim krstom Plandište organizovao je rad Info centra putem kojeg građani mogu da dobiju osnovne informacije o ponašanju građana i merama zaštite periodu vanrednog stanja, o radu javnih službi i dostupnim uslugama, o kontaktima telefona nadležnih službi Doma zdravlja i kako i na koji način će se starijim sugrađanima dostavljati osnovne životne namirnice i sredstva za higijenu.

Info centar Opštine Plandište radi svakog dana od 08 časova do 19:30 časova i sve korisne informacije se mogu dobiti putem brojeva telefona 013/861-862 i 013/861-210 ili na zvaničnoj internet stranici Opštine Plandište http://plandiste-opstina.rs/

  • Ovo je vrlo težak period za sve nas i moramo biti pre svega solidarni i odgovorni građani, kako prema sebi tako i prema svim ljudima iz naše okoline. Apelujem na sve meštane Opštine Plandište da se pridržavaju propisanih mera u periodu vanredne situacije jer je to uvedeno za opšte dobro. Ako bilo kom našem starijem sugrađianinu treba bilo kakva pomoć oko dostave osnovnih životnih namirnica i sredstava za higijenu, mogu se javiti na brojeve telefona Info centra. Volonteri uveliko rade na terenu, obilaze sve one kojima je pomoć potrebna i na tome im veliko hvala. Pored volontera Crvenog krsta kojih imamo za sada 30 i koji su podeljeni po naseljenim mestima na teritoriji Opštine Plandište, javljaju se i građani koji žele da pomognu i stavili su se na raspolaganje Štabu za vanredne situacije i lokalnoj samoupravi kako bi dali svoj doprinos da se što lakše prevaziđe ovaj period. Još jednom apelujem na građane da poštuju uvedene mere, posebno na najstarije sugrađane da nam se obrate ako im je potrebna bilo kakva pomoć, istakao je predsednik Opštine Plandište Jovan Repac.
x

Takođe pogledajte ...

Streljački klub Planteks beleži dobre rezultate

5.KOLO LIGE PIONIRA VOJVODINE – KIKINDA Naše pionirke odličnim nastupom osvojile su ...