Za pet dana u Vršcu, Beloj Crkvi i Plandištu 46 novoobolelih

U prethodnih pet dana, došlo je do povećanja broja obolelih od Covid 19 infekcije na teritorijama opština Vršac, Bela Crkva, Plandište i Alibunar. U tom vremenskom periodu, na prisustvo virusa SARS-CoV-2 testirano je ukupno 690 građana ovih opština, od kojih je 46 bilo pozitivno.

Od tog broja, zaraženo je 17 zdravstvenih radnika i to pet lekara i 12 medicinskih sestara, i dva nezdravstvena radnika, zaposlenih u Opštoj bolnici i u Domu zdravlja u Vršcu.

Njih 16, koji su bez ikakvih tegoba, izuzev jednog lekara sa lakom kliničkom slikom, premešteno je u Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju „Junaković“ u Apatin.

Dve medicinske sestre su hospitalizovane u KBC „Dragiša Mišović“ u Beogradu, dok se jedna nalazi u Kliničkom centru Vojvodine (KCV) u Novom Sadu i stabilnog je opšteg stanja.

Od preostalih 27 obolelih, pet je hospitalizovano u KCV, a jedan u Opštoj bolnici u Pančevu i oni su takođe stabilnog opšteg stanja.

Na osnovu naredbi Pokrajinskog štaba za vanredne situacije, preduzete su i na dalje se sprovode sve rigorozne protivepidemijske mere, sa ciljem da se zaustavi i spreči dalje povećanje broja obolelih.

Takođe, nastavlja se intezivno i sveobuhvatno testiranje svih građana koji ispunjavaju kriterijume definicije slučaja.

x

Takođe pogledajte ...

Bogatstvo folklora predstavljeno na Opštinskoj smotri u Plandištu

Kulturno obrazovni centar Vuk Karadžić Plandište, pod pokroviteljstvom loklane samouprave Opštine Plandište, ...