Za treće dete dodatak !

Pokrajinska vlada: Za treće dete 12.000 dinara mesečno

Pokrajinska vlada će nastaviti do kraja godine da isplaćuje novčanu pomoć od 12.000 dinara mesečno porodicama u kojima se rodi treće dete, saopšteno je sa sednice Pokrajinske vlade. U saopštenju sa sednice se navodi da su podsticajne mere za rađanje dece jedan od trajnih prioriteta Pokrajinske vlade, ali je neophodno iznaći dodatne pare za te potrebe jer u budžetu za ovu godinu nisu predviđene za tu namenu. Isplata novca za treće dete biće nastavljeno nakon rebalansa buyeta Vojvodine.

Podsetimo, novčana pomoć od 12.000 dinara za treće dete u Vojvodini se isplaćuje od 1. januara 2013. godine. To pravo porodice ostvaruju u trajanju od 24 meseca. Pokrajinska vlada je dopunila i Odluku o broju studenata za upis u prvu godinu master i doktorskih akademskih studija koji se finansirju iz pokrajinskog buyeta na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu u školskoj 2016/2017. godini.

Na Prirodno-matematičkom fakultetu je akreditovan novi studijski program master akademskih studija Primenjena matematika, nauka o podacima, za izvođenje na srpskom i engleskom jeziku. Na taj program u narednoj školskoj godini moći da se upiše 20 studenata na budžetu.

Na sednici su doneta i rešenja o postavljanju sedam podsekretara i 15 pomoćnika pokrajinskih sekretara, kao i o postavljanju pet novih pomoćnika direktora uprava za kapitalna ulaganja i za zajedničke poslove pokrajinskih organa.

x

Takođe pogledajte ...

Bogatstvo folklora predstavljeno na Opštinskoj smotri u Plandištu

Kulturno obrazovni centar Vuk Karadžić Plandište, pod pokroviteljstvom loklane samouprave Opštine Plandište, ...