Završen turnir u šahu na Vršačkom jezeru, zapaženi rezultati Plandištanskih šahista !

Na obalama vršačkog jezera u prijatnom ambijentu kafe bara „Deltiks“, pod pokroviteljstvom turističke organizacije u Vršcu u okviru njenih aktivnosti „Leto na jezeru“, odigran je tradicionalni Petrovdanski šahovski blic turnir u izvanrednoj šahovskoj i prijateljskoj atmosferi.

Učestvovalo je ukupno 22 igrača iz Vršca, kao i iz bliže i dalje okoline. Neki takmičari su došli sa svojim porodicama, koji su uživali u kupanju i posmatranju vrlo interesantnih borbi za šahovskim tablama.

Pobednik turnira je Pović Milan iz Banatskog Karlovca, drugi je bio Petrović Dušan iz Plandišta, treći Janićijevski Radovan iz Plandišta, a četvrti Nikola Basaraba iz Vršca. To su ujedno i dobitnici novčanih nagrada, a prva trojica su dobila i pehare. Novčano su nagrađene i dve perspektivne omladinke, Radulov Nevena rođena 2000g. i Stanimirović Marija rođena 1999g., najmlađi učesnik Milić Ilija rođen 2000g., kao i najstariji učesnik Mara Vasilije.

Interesantno je da su na dosad četiri odigrana Petrovdanska turnira uvek bili drugi pobednici, iako su na svim tim turnirima igrala sva četvorica dosadašnja pobednika, što ukazuje na zavidnu borbenost učesnika turnira.

Organizatori, inače volonteri, pobrinuli su se da učesnicima turnira budu na raspolaganju kafa, osvežavajući napici, već tradicionalna štrudla sa makom, a preduzeće „Moja voda“ je ponudila svim učesnicima i posetiocima da probaju njihov novi proizvod- pivo, koje su svi degustatori ocenili kao izuzetno i pun pogodak za ideju preduzeća „Moja voda“ da na tržište izađe sa ovim pivom posebnog kvaliteta.

U izuzetno fer i prijateljskoj atmosferi lako i uspešno je sudio FIDE sudija Zoran Stanimirović, kome su organizatori obezbedili i tzv. Šah zvono, koje je svojim posebnim zvukom označavalo početak svakog kola. Ovo inovativno Šah zvono je naišlo na lep prijem takmičara i ubuduće će biti stalni pratilac ovog turnira.
Imajući u vidu da je Petrovdan bio radni dan, odziv igrača je bio iznad očekivanja, kao i veliki broj zainteresovanih posmatrača. Pokazuje se da je organizator bio u pravu, kada je pre jednu deceniju izašao sa idejom, da Vršac kao grad šaha sa velikom šahovskom tradicijom, treba da se promoviše i putem šahovskog turizma, naravno sa novim inovativnim šahovskim sadržajima.

x

Takođe pogledajte ...

Domu u Starom Lecu uručena donacija Banke hrane Vojvodine

Domu za duševno obolela lica 1.Oktobar iz Starog Leca je zahvaljujući odličnoj ...