Ove programe koriste najuspešniji preduzetnici

Kako je izbor alata veliki, Nil Patel, osnivač analitičkih platformi Crazy Egg, Hello Bar i KISSmetrics, je za magazin „Ink” napravio listu onih koje koriste preduzetnici širom sveta i koji su se pokazali kao najkorisniji u praksi.

U savremenom poslovnom svetu, preduzetnik mora da poznaje i koristi onlajn alate, aplikacije, programe i sisteme za povećanje produktivnosti i efikasnosti. „Današnji preduzetnici koji vladaju tehnologijom u velikoj su prednosti“, smatra Nil Patel, osnivač analitičkih platformi Crazy Egg, Hello Bar i KISSmetrics. Patel takođe pomaže svetskim i velikim kompanijama kao što su Amazon, NBS, HP da povećaju svoju vrednost.

google-thumb

Google

Možda deluje jednostavno i očigledno, ali Patel objašnjava zašto je važno da preduzetnici umeju na pravi način da koriste Google. Gotovo svi koriste Google. Preduzetnici, međutim, zavise od Googlea kao izvora za odgovore, rešenja, savete i informacije, te za pronalaženje drugih sistema. Google je prva i osnovna stanica za svakog preduzetnika koji želi nešto da sazna, zaposli nekoga, ili pronađe potrebne informacije.

Wordpress-start-image

WordPress

Većini  preduzeća potrebno je da pokrenu sopstvene web stranice, a za to nema bolje opcije od CMS WordPressa. Teme su jeftine. Programeri su brojni. Prilagođavanje je jednostavno, kao i kreiranje i objavljivanje raznih sadržaja. Koristeći WordPress možete pokrenuti impresivan web sajt za samo nekoliko sati.

google-analytics

Google Analytics i Google Search konzole

Preduzetnici moraju da barataju i brojevima i s mnogo podataka. Google Analytics je izvor koji pruža najpouzdaniji uvid u saobraćaj i performanse web stranica. Da biste mogli jasno da interpretirate sirovi tok podataka i pretvorite ih u efikasne uvide, možete koristiti dodatne analize kao što su: SaaS, KISSMetrics, CrazyEgg, Mixpanel i Chartbeat. Google Search konzola je veoma važan alat za funkcionalnost vaše web stranice. Pomoću Google Search konzole možete da ispitate funkcionalnost vašeg web sajta, analizirate podatke, pratite SEO i slično.

google-alerts

Google Alert

Google Alert je vaš besplatni sistem za praćenje brenda. Iako mu nedostaju neke dodatne mogućnosti koje imaju plaćeni servisi poput Mention.com, Google Alerts je dovoljno dobar za većinu startap kompanija. Google Alert možete koristiti za monitoring tako što ćete jednostavno podesiti da vas obavesti svaki put kad se vaš brend pominje na internetu. Takođe možete podesiti i da vas Google obavesti svaki put kad neko pomene vaše lično ime na internetu.

evernote

Evernote

Evernote se koristi kao aplikacija za beleške, iako je svođenje na tu funkciju pomalo uvredljivo, s obzirom na sve mogućnosti koje nudi. Evernote vam omogućuje da kontrolišete sve papire koji dolaze i prolaze kroz vaše poslovanje, da organizujete svoje liste, sačuvate svoje podatke, datoteke, istražujete svoje poslovanje, kao i da pretražujete internet.

trello

Trello

Trello vam omogućuje da zamislite, planirate i sprovedete u delo projekte. Ovaj alat nije toliko koristan u procesu realizacije koliko u fazi osmišljavanja i vizuelizacije projekta. Trello je inspirisan izgledom table i organizovan je po karticama. Podseća pomalo na Pinterest, koji vam uz to pomaže da uspešno obavljate posao i da ne gubite vreme. Rešenja slična njemu su: Stormboard, MeisterTask, Casual.pm.

Basecamp

Basecamp

Kako vaš tim raste, stičete nove klijente i radite na više projekata, veoma je važno da pronađete način da upravljate kako projektima, tako i zaposlenima. Basecamp je veoma poznata aplikacija koja se koristi za upravljanje projektima i timovima. Neke od dobrih alternativa su takođe: StrideApp, Asana, Slack.

Bez obzira na to da li preduzeće pokrećete od nule, gradite nov sektor uspešne organizacije ili tražite način da uložite u poslovne poduhvate, preduzetničke veštine i znanja su ključni za ostvarivanje vaše ambicije.

x

Takođe pogledajte ...

Lovački podmladak LU Brzava Plandište u poseti sajmu lova

Lovačko udruženje „Brzava“ Plandište zahvaljujući aktivnostima i radu svojih članova, pre svega ...