Planteks 1981 po prvi put organizuje “Planteks Cup”

Streljačka družina Planteks 1981 Plandište u subotu 23. marta 2024. godine organizuje prvo otvoreno takmičenje “Planteks Cup” u disciplini serijska vazdušna puška. Takmičenje se održava u subotu sa početkom od 9 časova u prostorijama kluba, popularna Kudeljara.

Do sada su učešće na ovom takmičenju već potrvrdili klubovi iz Pančeva, Zrenjanina, Vršca, Uljme, Bečeja, ekipe rekrativaca članova kluba SD Planteks 1981.

“Streljački savez Srbije u poslednjih par godina radi na realizaciji velikih projekata obnavljanja i podrške streljačkim klubovima širom Srbije. Veliko mi je zadovoljstvo što smo nakon toliko godina zajedničkim trudm i radom ljubitelja streljaštva iz Plandišta uspeli da ponovo oživimo ovu granu sporta i polako je uvrstimo u jednu od uspešnijih sportskih disciplina. Zahvaljujući članovima našeg kluba, velikim entuzijastima, pokrenuli smo ovo takmičenje pod nazivom “Planteks Cup”, sa željom da popularizujemo streljački sport u Plandištu i animiramo nove članove da se uključe oprobaju u ovoj sportskoj disciplini.

Streljaštvo kao sport i olimpijska disciplina zauzima veoma visok rang u svetu i stoga ga treba negovati, naročito kod mladih. Tradicija bavljenja streljaštvom u Plandištu je veoma duga, i sa ponosom ističemo da smo tokom svih ovih godina postojanja kluba imali nekoliko vrlo uspešnih takmičara na saveznom nivou. Ono što nam predstavlja veliko ohrabrenje i podstrek za dalji rad je svakako interesovanje dece i omladine za ovaj sport, ali i postizanje odličnih rezultata, kako na regionalnim tako i na saveznim takmičenjima”, istakao je Davor Ćalić, predstavnik SD Planteks 1981 Plandište.

Takmičenje “Planteks Cup” se po prvi put organizuje u Plandištu. Takmičenje će biti organizovano prema propoizicijama Streljačkog saveza Srbije, uz prisustvo licenciranih sudija.

x

Takođe pogledajte ...

Lovački podmladak LU Brzava Plandište u poseti sajmu lova

Lovačko udruženje „Brzava“ Plandište zahvaljujući aktivnostima i radu svojih članova, pre svega ...