U NAREDNIH SAT VREMENA STIŽE NEVREME: Evo koji delovi Srbije će biti prvo pogođeni !

Posle podne, uveče i tokom noći lokalno se očekuju nepogode sa jakim pljuskom, gradom i olujnim vetrom, prvo na zapadu i jugozapadu a potom i u centralnim, južnim i istočnim predelima zemlje, upozoravaju iz RHMZ.

U Zavodu dodaju da će grmljavina i lokalni pljuskovi pogoditi Vojvodinu i Mačvanski okrug u narednih sat vremena, a kasnije i ostale delove Srbije.

Prema prognozi, očekuju se obilnije padavine koje bi mogle da budu i preko 20 milimetara. U RHMZ-u dodaju da je u pojedinim delovima Srbije moguć i grad, ali i da ovakvo vreme nije neuobičajeno za ovo doba godine

Tokom dana na području Srbije je sunčano i toplo, osim u severozapadnim i zapadnim delovima, koje uz naoblačenje očekuje i osveženje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

– Oblačnost iz Bosne i Slavonije polako se premešta ka nama, pa se zbog toga i u ostalim predelima Srbije posle podne i u večernjim satima očekuju nepogode sa obilnim padavinama, gradom i olujnim vetrom – kažu u RHMZ-u.

U RHMZ-u dodaju da se kratkotrajne padavine očekuju posle podne i uveče. Na snazi je i naranžasto upozorenje RHMZ-a.

– Narandžasto upozorenje izdajemo u situacijama kada se očekuje kratkotrajno nevreme sa obilnijim padavinama, pojačanim udarima vetra i mogućim gradom – kažu u Zavodu.

Gradski štab zasedao u Novom Sadu

Gradski štab za vanredne situacije u Novom Sadu održao je danas sednicu zbog mogućnosti da Srbiju i Novi Sad danas pogode obilne padavine.

Štabu je stiglo upozorenje Uprave za vanredne situacije MUP-a, zbog mogućih padavina koje za tri sata mogu preći i 20mm, a koje se očekuju danas posle podne i tokom noći. Pored kiše upozarava se i na olujno nevreme, grad i grmljavinu.

Sednicu štaba otvorio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, a na njoj je usvojen zaključak da organizacije, uprave i preduzeća koja su u sastavu štaba preduzmu preventivne mere, obezbede maksimalnu pripravnost i mobilnost svojih kapaciteta i da koordiniraju akciju sa Upravom za vanredne sitacuje MUP-a u naredna 24 sata.

munje-gromovi-oluja-nevreme-beograd-foto-dragana-udovicic-1462877872-902819

x

Takođe pogledajte ...

Lovački podmladak LU Brzava Plandište u poseti sajmu lova

Lovačko udruženje „Brzava“ Plandište zahvaljujući aktivnostima i radu svojih članova, pre svega ...