Boris Granovski imenovan za direktora Vetroparka Plandište

Boris Granovski (42) imenovan je za generalnog direktora privrednog društva Wind Park Plandište, projektne kompanije koje će izgraditi vetroelektranu Plandište (102 mw).

„Veliko je zadovoljstvo, i odgovornost  postati direktor kompanije Wind Park Plandište, ali  i izgraditi vetroelektranu, uz podršku investitora NIS Gasprom njeft-a i MET grupe. To je prvi projekat u oblasti energije vetra za obe kompanije, ali istovremeno i veoma važan projekat za opštinu Plandište i državu Srbiju. Naš cilj je da počnemo izgradnju ove godine, kako bismo imali operativnu vetroelektranu 2021. godine“, rekao je Boris Granovski.

Boris Granovski je diplomirao ekonomiju na Moskovskom univerzitetu Lomonosov 1998. godine.

Profesionalnu karijeru započeo je kao konsultant za finansije i menadžment  u  revizorskoj kući i A.T. Kearney. Od 2006. godine radio u Severstalu  jednoj od najvećih ruskih kompanija za proizvodnju čelika, kao i partner u Attera capital, investicionom fondu koji investira u metalske i rudarske kompanije srednjeg ranga. Bio je na direktorskim pozicijama u kompanijama poput  ,,Affero Minning“, „Giberal Minerals Ltd“ i „Silver Bear Resources“.

 

 

x

Takođe pogledajte ...

Domu u Starom Lecu uručena donacija Banke hrane Vojvodine

Domu za duševno obolela lica 1.Oktobar iz Starog Leca je zahvaljujući odličnoj ...