ČIŠĆENJE KANALA I KRPLJENJE RUPA U OPŠTINI PLANDIŠTE

Na teritoriji Opštine Plandište u toku su radovi na uređenju kanalskih mreža za odvodnjavanje atmnosferskih voda.

Radove na uređenju kanalske mreže izvodi Vodoprivredno preduzeće “Južni Banat” iz Vršca, a sredstva su obezbeđena iz fonda Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

Na teritoriji Opštine Plandište nalazi oko 1000 km kanala koje je prema redosledu prioriteta i stepena ugroženosti neophodno očistiti u narednom periodu.

Trenutno se radi na potezu atara sela Markovićevo gde se uredjuju i čiste kanali,u dužini od 330m, koji su prva odbrambena linija od nabujalih voda koje umeju da nadodju iz pravca Rumunije,s obzirom na to da reka Brzava predstavlja granicu dve države.

Ujedno se sredjuje obala i atarski putevi u I fazi dok u II sledi hemijsko tretiranje vegetacije, no radovi teku na više punktova.

Na put Banatski Sokolac -Miletićevo, gde je uradjeno postavljanje asfaltne podloge, predstoji II faza radova.

U toku je i krpljenje rupa na svim okolnimi i glavnim pravcima.

Lepo vreme omogućilo je putarima da ranije krenu sa planiranim radovima i završe sve do prvih dana proleća kada kreće prolećna setva I zato je potrebno svim zemljoradnicima omogućiti bezbedne prilaze njivama.

Svi radovi izvode se uz pomoć sredstava iz fondova Pokrajine i Republike a dobra saradnja lokalne vlasti bila je presudna za dalju realizaciju projekata.

 

x

Takođe pogledajte ...

Bogatstvo folklora predstavljeno na Opštinskoj smotri u Plandištu

Kulturno obrazovni centar Vuk Karadžić Plandište, pod pokroviteljstvom loklane samouprave Opštine Plandište, ...