Završeno igralište za decu u Velikom Gaju

U sklopu realizacije projekta sanacije zgrade Osnovne škole Dositej Obradović Plandište, odeljenje u Velikom Gaju, završeni su i prvi radovi na izgradnji i postavljanju dečijeg igrališta kao i presvlačenje tartan podlogom fudbalskog terena i terena za košarku.

Radovi na renoviranju zgrade osnovnog obrazovanja ulaze u završnu fazu i dok se ne okončaju i učionice kompletno ne opreme, učenici osnovne škole privremeno koriste prostorije zgrade lokalne samouprave.

Obzirom da u sklopu škole nema fiskulturne sale, lokalna samouprava je odlučila da pomogne izgradnju igrališta za decu, kako bi učenici ove škole mogli da održavaju časove fizičkog vaspitanja.

Sanacija objekta škole u Velikom Gaju realizuje se u saradnji sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima i predstavlja veliki investicioni projekat kako za Opštinu Plandište, tako i za meštane naselja Velikog Gaja.

Obzirom da nam dolazi lepo vreme, da će deca sve više vremena provoditi u prirodi, osetili smo obavezu koju dugujemo svoj deci u Velikom Gaju, bez obzira na uzrast, da izgradimo igralište i opremimo terene kako bi nesmetano mogli da se bave sportskim aktivnostima.

Bavljenje sportom i fizička aktivnost od najmlađih dana je temelj zdravog života.

Među ovom decom sigurno ima onih koji će stasati u velike sportiste i koji će dostojanstveno predstavljati našu opštinu na sportskim takmičenjima, a da bi izrasli u velike sportiste moraju da imaju elementarne uslove za rad i bavljenje sportom, i zato smo mi danas tu da im u tom procesu pomognemo i omogućimo zdrav razvoj i napredak.

Ovo je samo jedno u nizu igrališta koje smo izgradili i to je ono čemu želimo da se posvetimo u narednom periodu, da gradimo sportski duh naših najmlađih sugrađana, istakao je predsednik Opštine Plandište, Jovan Repac.

 

x

Takođe pogledajte ...

Bogatstvo folklora predstavljeno na Opštinskoj smotri u Plandištu

Kulturno obrazovni centar Vuk Karadžić Plandište, pod pokroviteljstvom loklane samouprave Opštine Plandište, ...