CRVENI KRST PLANDIŠTE „ZA SIGURNIJI KORAK“ MALIŠANA

U okviru tradicionalne akcije „Bezbednost dece u saobraćaju“ i obeležavanja Svetskog dana prve pomoći, Crveni krst Plandište je i ove godine organizovao akciju „ZA VAŠ SIGURNIJI KORAK“. Akcija je namenjena predškolcima i prvacima, i ima za cilj da ih kroz igru i zabavu upozna sa pravilima saobraćaja, prvom pomoći i samopomoći, i osnovnim koracima koje treba da preduzmu u slučaju požara.

22 prvaka i 28 mališana predškolskog uzrasta iz Plandišta, kroz pet poligona, upoznavalo se danas sa osnovnim pravilima ponašanja u svakodnevnom životu, ali i potencijalno opasnim situacijama – kako da ih spreče, ili ublaže njihove posledice ako do njih već dođe. Ispred Doma zdravlja volonteri Crvenog krsta pružili su im prva znanja o prvoj pomoći i samopomoći.

Mališani su sa volonterima učili i pravila ponašanja na trotoaru, i prelazak ulice sa i bez semafora, pripadnici policije demonstrirali su im pravilan i bezbedan način ulaska i izlaska iz vozila i korišćenje sigurnosnog pojasa, ispred Vatrogasne stanice, objašnjeno im je kako treba da se ponašaju u slučaju požara, a Sportski savez Plandište je u cilju promocije zdravih stilova života pripremio sportske poligone.

Akcija „Za vaš sigurniji korak“ Crvenog krsta Plandište, već godinama se realizuje u saradnji sa Policijskom stanicom, Vatrogasnom jedinicom, Domom zdravlja i Sportskim savezom, i uz podršku Saveta za bezbednost u saobraćaju Opštine Plandište.

Izvor Tvbanat

 

x

Takođe pogledajte ...

Streljački klub Planteks beleži dobre rezultate

5.KOLO LIGE PIONIRA VOJVODINE – KIKINDA Naše pionirke odličnim nastupom osvojile su ...