Nova knjiga ‘’Ispod grla’’ Stefana Mihajlovskog pomera granice!

Nakon književnog hita ‘’Lice današnjice: (Auto) biografija kolektivne (ne)svesti’’, multimedijalni umetnik Stefan Mihajlovski objavio je novu knjigu – roman ‘’Ispod grla’’ u izdanju Beoletre.

Uspešna beogradska promocija održana je u XL baru na Terazijama, a oduševljeni čitaoci čekali su u redu za potpis.

‘’Knjiga je veoma specifična. Kada sam krenuo sa pisanjem, planirao sam da to bude priča o nasilju nad ženama. Međutim, nakon nekoliko napisanih poglavlja, rešio sam da još više isprovociram publiku i stvorim roman o nasilju u homoseksualnim odnosima, kao i da uključim rodne uloge, jer se glavni lik istovremeno oseća kao muškarac i kao žena. Veoma sam srećan zbog pionirske pozicije koju imam, jer sam dobio informaciju da je ovo prvi roman koji usko problematizuje ovu temu ne samo kod nas, nego i u svetu’’, rekao je Mihajlovski.

 

https://www.youtube.com/watch?v=WNz1cPeGoZ0

 

U svakom poglavlju ovog romana, autor nudi čitaocu posebno mesto u kom može ostaviti svoje sopstvene strahove i predrasude. Ovaj prolaz ispunjen mistifikacijom, predstaviće, uz obilje metafora, svet pun grandiozne samovrednosti, plitkog šarma i patološkog laganja, vodeći ka sunovratu i potpunoj alijenaciji, gde intrapsihička frustracija i interpsihički konflikti traže mesto ka primalnom kriku, čiji bi katarzični odjek izvukao sve ono što stoji ispod grla.

Na ivici imaginacije i realne psihičke nestabilnosti, histrionični postupci iskorišćeni su tako da omoguće prostor za potpuno novu fokalizaciju, koja neprestano insistira na popularnoj kulturi, i u toj narativnoj kombinaciji, pruža do sada neviđeni književni eksperiment.

Da li ste ikada bili u krevetu sa psihopatom? I da li ste se nekada istovremeno osetili kao žrtva, spasilac i progonilac?

Zainteresovani knjigu mogu naručiti putem sajta Beoletra izdavaštva (https://beoletra.rs/knjige/ispod-grla/), a uskoro će biti dostupna u Vulkanu i Delfi knjižarama. U dogovoru sa Kulturnim centrima, planirano je da Mihajlovski potpisuje knjigu širom Srbije, pa tako i u južnobanatskom okrugu.

Dovoljno je reći samo Plandištanac !!!

 

x

Takođe pogledajte ...

Bogatstvo folklora predstavljeno na Opštinskoj smotri u Plandištu

Kulturno obrazovni centar Vuk Karadžić Plandište, pod pokroviteljstvom loklane samouprave Opštine Plandište, ...