Deca vrtića Srećno detinjstvo iz Barica osvojila brojne nagrade na literarnom konkursu

Tradicionalni praznik Marcišora – vesnik proleća i ove godine okupio je veliki broja mališana koji su se takmičili u na konkursu u izradi literarnih, likovnih i ručnih radova. Cela ova manifestacija i literarni konkurs organizovan je zahvaljujući angažmanu novinsko izdavačke ustanove Libertatea iz Pančeva i dečijih novina Bucuria Copilor (Dečija radost).

U konkurenciji više od 300 radova iz cele Srbije, mališani, učenici predškolske ustanove Srećno detinjstvo Plandište, odeljenje u Baricama, postigli su veliki uspeh osvajanjem prvog mesta za grupni rad i osvajanjem prvog, drugog i trećeg mesta u pojedinačnoj konkurenciji u kategoriji vrtića.

Za sve mališane koji su ostvarili veliki uspeh na ovom takmičenju organizovan je svečani prijem nagrada i diploma, kojem su prisustvovali Tanja Petrović, član opštinskog veća za kulturu Opštine Plandište, Mariana Stratulat, direktorka novina Libertatea, Dan Mata, glavni i odgovorni urednik dečijih novina Bucuria, Stevan Mihajlov, predstavnik rumunske zajednice, kao i predstavnici Konzulata Rumunije iz Vršca, mnogobrojni istaknuti profesori, nastavnici, vaspitači i roditelji. 

„Organizovanje ove tradicionalne manifestacije i literarnog konkursa je jedan od značajnih koraka ka očuvanju kulture, tradicije, nacionalnog identiteta rumunske zajednice. Nacionalni savet rumunske nacionalne manjine u Srbiji, trudi se da održi i unapredi što veći broj tradicionalnih manifestacija, čime je i ovaj literarni konkurs dobio na brojnosti učesnika iz godine u godinu, a samim tim kroz literarne radove negujemo tradicionalne vrednosti i trudimo se da očuvamo kulturu i običaje“, istakli su predstavnici organizatora.

x

Takođe pogledajte ...

Bogatstvo folklora predstavljeno na Opštinskoj smotri u Plandištu

Kulturno obrazovni centar Vuk Karadžić Plandište, pod pokroviteljstvom loklane samouprave Opštine Plandište, ...