Plandište: Veliki uspeh karatista na Kupu Srbije i Dunav kupu, zlatna Tamara Majkić

Takmičari karate kluba „Agrobanat“ Plandište, imali su izuzetno uspešan vikend za sobom.

U subotu 6. maja, u Beočinu, održan je Kup Srbije za kadete, juniore i seniore na kojem su ostvarili odličan rezultat, osvajanjem zlatne medalje u konkurenciji kadetkinja, dok su u nedelju nastupili na međunarodnom turniru Trofej Srbije – Dunav Kup za poletarce, pionire i nade i tom prilikom zabeležili odličan rezultat – 7 medalja.

Na Kupu Srbije, u izuzetno jakoj konkurenciji, Tamara Majkić ostvarila je vrhunski rezultat i popela se na pobedničko postolje osvojivši zlatnu medalju.

„Tamara je imala 4 vrlo teška meča, koja je odradila sa izuzetnom sigurnošću. Tokom takmičarskog procesa Tamara je ispunila sve postavljene zadatke i ciljeve, tako da je osvajanje prvog mesta i zlatne medalja došlo kao kruna napornog rada i zalaganja ove sada već iskusne takmičarke. Osvajanjem zlatne medalje na Kupu Srbije, Tamara je nastavila sa postizanjem odličnih rezultata na velikim domaćim i međunarodnim takmičenjima“, saopštio je klub.

Odlične nastupe na Kupu Srbije imali su i ostali takmičari, Jovanović Nevena u kategoriji seniorki, Rusić Stefan u kategoriji kadeta i juniora i Pinter Aron u kategoriji kadeta.

Dunav kup, koji je održan 7. maja, takođe u Beočinu, okupio je veliki broj takmičara i reprezentativaca iz zemalja regiona, kao i takmičare iz Slovačke. Takmičari karatisti Agrobanata osvojili su ukupno 7 medalja, čime su još jednom potvrdili dominaciju na tatamiju.

Zlatne medalje osvojili su Babić Nađa u kategoriji pionirki E klasa, Nikolovski Mihajlo u kategoriji pionira B klasa, Njari Anđela u kategoriji ženskih nada E klasa.

Srebrne medalje osvojili su Mladenovski Branko u kategoriji poletaraca C klasa, Borojević Uroš u kategoriji muških nada B klasa.

Bronzane medalje osvojili su Majkić Una u kategoriji pionirki B klasa, Mladenovski Branko u kategoriji poletaraca APS klasa.

„Kup Srbije i Dunav Kup je pokazao da karate klub „Agrobanat“ nastavlja sa nizom velikih rezultata na domaćim i međunarodnim takmičenjima, čime u velikoj meri doprinosi razvoju i unapređenju sporta na teritoriji Opštine Plandište, a ujedno i predstavljaju ambasadore Opštine Plandište na svakom takmičenju na kojem se pojave“, saopštio je klub.

x

Takođe pogledajte ...

Veliko priznanje za KK Agrobanat, Pinter Aron nosilac majstorskog zvanja u karateu

Sredina jula meseca je rezervisana za jedan od najpopularnijih karate kampova u ...