Gastronomske čarolije u Velikom Gaju: Takmičenje u kuvanju gulaša za Petrovdan

Mesna zajednica Veliki Gaj, u okviru obeležavanja mesne i hramovne slave Petrovdana, potrudila se da organizuje bogat kulturno umetnički program za sve posetioce.

Petrovdanski dani svake godine okupe veliki broj posetilaca, što domaćih što iz inostranstva. Prijatelji, poznanici, rođaci, svi koji su makar jedan deo života proveli u ovom vojvođanskom selu, tih dana uživaju u lepotama seoske idile i prisećaju se starih vremena.

Svakako najzanimljivija i najposećenija manifestacija u okviru Petrovdanskih dana je tradicionalno takmičenje u spremanju gulaša.

Svi ljubitelji kulinarstva i gastronomije imaće priliku da se oprobaju u tradicionalnom kuvanju gulaša koje se organizuje u nedelju 9. jula sa početkom od 9 časova u dvorištu crkvene porte. Sve ljubitelje kuvanja i dobrih ukusa očekuje prava borba za naslov najboljeg gastronoma “Gajskog kotlića”.

Predstavnici Saveta MZ Veliki Gaj potrudili su se da slavske dane učine lepšim i zanimljivijim, pa se tako ove godine očekuje i prvenstvo u boćanju u organizaciji Udruženja boćara iz Velikog Gaja. Takmičenje počinje u nedelju 9.jula u 9 časova. Kotizacija za učešće na turniru je 3.000 dinara. Prijave se mogu zakazati na broj 0658443331 Dalibor.

Organizatori pripremaju toplu dobrodošlicu za sve ljubitelje gastronomije i tradicionalnih sportova.

 

x

Takođe pogledajte ...

Predsednik Opštine Plandište uručio vrednu opremu Policijskoj stanici

Savet za bezbednost saobraćaja Opštine Plandište, na čelu sa predsednikom Jovanom Repcom ...

Facebook