Održana 31. sednica Skupštine opštine Plandište

SAMO DVE TAČKE DNEVNOG REDA

• Dušan Ćurčić postavljen za pomoćnika predsednika Opštine Plandište

Sazvana po hitnom postupku, 31. sednica Skupštine opštine Plandište, održana 21. avgusta, imala je samo dve tačke dnevnog reda.

Na sednici, kojoj je predsedavao Endre Sabo, predsednik Skupštine opštine, odbornici su najpre usvojili Odluku o izmenama i dopunama Odluke o platama, dodacima, naknadama i drugim primanjima izabranih, imenovanih i postavljenih lica u opštini Plandište, a potom su na dnevnom redu bila odbornička pitanja.

Kako je rečeno u obrazloženju donošenja ove odluke, ona je doneta zbog postavljenja pomoćnika predsednika Opštine Plandište, a pošto je Zakonom o platama u državnim organima i javnim službama utvrđen najviši iznos koeficijenta za obračun i isplatu plata postavljenim licima u organima teritorakđjalne autonomije i lokalne samouprave.

Sem toga, Uredbom o koeficijentima za obračun i isplatu plata imenovanim i postavljenim licima i zaposlenim u državnim organima, utvrđeno uvećanje koeficijenta za obračun i isplatu plata za imenovana i postavljena lica i zaposlene u organima teritorijalne autonomije i loklane samouprave, a po osnovu složenosti i odgovornosti posla, za dodatni koeficijenat.

Inače, za pomoćnika predsednika Opštine Plandište, od 15. avgusta 2019. godine, postavljen je Dušan Ćurčić, ekonomista iz Miletićeva, koji je doskora, sa posebnim uspehom, obavljao funkciju predsednika Saveta Mesne zajednice Miletićevo.

 

x

Takođe pogledajte ...

Streljački klub Planteks beleži dobre rezultate

5.KOLO LIGE PIONIRA VOJVODINE – KIKINDA Naše pionirke odličnim nastupom osvojile su ...