Petrovdanski dani u Velikom Gaju

U naseljenom mestu Veliki Gaj u periodu od 8. do 12. jula obeležavaju se Petrovdanski dani, u sklopu organizovanja mesne i hramovne slave Svetih apostola Petra i Pavla.

Zahvaljujući odličnoj organizaciji prethodnih godina, MZ Veliki Gaj i sami meštani nadaju se da će i ove godine okupiti veliki broj posetilaca, prijatelja iz susednih opština, ali i gostiju iz inostranstva. Čitava manifestacija predviđa bogati kulturno umetnički program, sportske aktivnosti, aktivnosti udruženja iz Velikog Gaja, kulinarska takmičenja. Sve ovo se organizuje uz veliku pomoć i podršku MZ Veliki Gaj i Opštine Plandište.

Svi posetioci u Velikom Gaju će imati priliku da učestvuju i oprobaju se u Petrovdanskoj gulašijadi, svojevrsnom takmičenju u spremanju kuvanih jela, prava poslastica za gastronome, koja je zakazana za nedelju 09.07. sa početkom u 9 časova.

Bagata sportska aktivnost i takmičenja počinju sa Memorijalnim turnirom u gađanju glinenih golubova “Bana i Boba” koji je planiran za subotu 08.07. sa početkom u 10 časova, dok je u nedelju 09.07. planirano veliko takmičenje u boćanju.

Ove godine MZ Veliki Gaj organizuje i humanitarni turnir u malom fudbalu za prikupljanje novčanih sredstava za malog Mateju Poljaka. Kotizacija za učešće na ovom turniru je minimalno 5.000,00 dinara i sva prikupljena sredstva biće usmerena za ovu humanitarnu akciju.

U sredu 12.07. sa početkom od 9 časova održava se Sveta liturgija u hramu Svetih Apostola Petra i Pavla.

 

x

Takođe pogledajte ...

Predsednik Opštine Plandište uručio vrednu opremu Policijskoj stanici

Savet za bezbednost saobraćaja Opštine Plandište, na čelu sa predsednikom Jovanom Repcom ...

Facebook