SNS u Plandištu svečano obeležio Vidovdan

Članovi Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Plandište prigodno su obeležili jedan od najvećih praznika Srpske pravoslavne crkve, Vidovdan.

„Vidovdan, kao jedan od najvećih praznika koje proslavlja Srpska pravoslavna crkva, predstavlja i vrlo važan datum u našoj istoriji, koji nas podseća na veliku borbu za prava svih građana, na jednakost, na slobodu. Vidovdan je simbol patriotizma i simbol stradanja srpskog naroda koji se vekovima bori za slobodu, za pravdu. Vidovdan je praznik koji ne proslavljamo svečano, već odajemo poštu svim našim junacima, svim borcima stradalim u borbi za slobodu i pravdu. Ovom prilikom želimo da pružimo podršku i damo snagu svoj našoj braći i sestrama na Kosovu i Metohiji, i da pošaljemo snažnu podršku predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću koji svojim primerom pokazuje snagu i upornost za jačanje mira i stabilnosti na Balkanu, koji se bori za sigurnost našeg naroda u južnoj srpskoj pokrajini. Opštinski odbor Srpske napredne stranke Plandište će pored slave stranke Svete Petke, u budućnosti obeležavati i Vidovdan, dan kada odajemo čast srpskom caru Lazaru i slobodnoj i jedinstvenoj Srbiji“ istakao je Miroslav Petrović, predsednik OO SNS Plandište.

Obeležavanju Vidovdana prisustvovao je veliki broj članova i sipatizera Srpske napredne stranke, koji su ovaj praznik obeležili iz ličnih donacija i sopstvenih sredstava.

 

 

x

Takođe pogledajte ...

Bogatstvo folklora predstavljeno na Opštinskoj smotri u Plandištu

Kulturno obrazovni centar Vuk Karadžić Plandište, pod pokroviteljstvom loklane samouprave Opštine Plandište, ...