Plandište: Brza intervencija vatrogasno spasilačke jedinice sprečila širenje požara

Na teritoriji opštine Plandište, u potesu deponije za odlaganje komunalnog otpada u Plandištu, došlo je do izbijanja požara koji je samo zahvaljujući brzoj intervenciji Vatrogasno spasilačke jedinice Plandište vrlo brzo lokalizivan.

Kako nezvanično saznajemo sa lica mesta požar je zahvatio deponiju komunalnog otpada, plastike i kesa čijim sagorevanjem stvorio se veliki i gust oblak dima. Požar je vrlo brzo lokalizovan, a o celokupnoj situaciji na terenu su obaveštene nadležne službe komunalne inspekcije i inspekcije zaštite životne sredine.

“Vatrogasno spasilačka jedinica Plandište je odmah po prijemu informacije o postojanju požara, izašla je na lice mesta i pristupila gašenju požara. Požar je vrlo brzo lokalizovan, sprečeno je njegovo dalje širenje. Sama lokacija požara definisana je na potesu deponije komunalnog otpada i vatrogasna jedinica ulaže maksimalne napore da požar maksimalno izovluje i spreči njegovo dalje širenje. Obzirom na karakter zapaljene materije i same lokacije dejstvovanje jedinice iziskuje pojačanu opreznost. Vatrogasne jedinice su na terenu, situacija je pod kontorlom. Nadležna ekipa će biti na terenu i pratiti situaciju i tokom narednog perioda, kako bi se sprečili svi mogući neželjeni događaji” – istakao je Dejan Velevski, komandir Vatrogasno spasilačke jedinice Plandište.

x

Takođe pogledajte ...

Bogatstvo folklora predstavljeno na Opštinskoj smotri u Plandištu

Kulturno obrazovni centar Vuk Karadžić Plandište, pod pokroviteljstvom loklane samouprave Opštine Plandište, ...