Lovački podmladak LU Brzava Plandište u poseti sajmu lova

Lovačko udruženje „Brzava“ Plandište zahvaljujući aktivnostima i radu svojih članova, pre svega Komisije za lovački podmladak, godinama vrlo uspešno radi na unapređenju i razvoju lovačke edukacije kod najmlađih članova, sa akcentom na upoznavanje sa prirodom i lovstvom i time stvara jedinstveni primer ne samo u Srbiji, već i u inostranstvu.

„Kao i u svakom pozivu, rad sa najmlađima predstavlja svakako najveći izazov, jer je neophodno pronaći dovoljno edukativnog materijala kako bi deci, članovima lovačkog podmlatka, pružili sva neophodna elementarna znanja od lovu, prirodi, ponašanju dobrog lovca i poštovanju divljači. Ono što je svakako najteži zadatak je kako održali pažnju, kako im stvoriti uslove za napredak i edukaciju i pre svega približili lepote lova, prirode i lovačkog druženja. Svakako jedan od najboljih načina edukacije je organizovanje aktivnosti u prirodi ali i obilazak sajmova i skupova koji se organizuju pod pokroviteljstvom Lovačkog saveza Srbije i Vojvodine. Svake godine članovi lovačkog podmlatka obilaze sajam lovstva, a sve zahvaljujući angažmanu članova LU Brzava. Kao i prethodne, tako su i ove godine članovi školice za lovački podmladak dobili priliku da odu na sajam lovstva, jednu prelepu manifestaciju koja je deci pokazala sve svoje čari lovstva“, istakao je Davor Ćalić, predstavnik Komisije za lovački podmladak Plandište.

Tokom ove manifestacije predstavnici lovačkog podmlatka Udruženja Brzava iz Plandišta imali su priliku uživaju u kompletnom programu manifestacije, od lovačkog jutrenja, lovačkog doručka, rada sa istaknutim lovcima i edukatorima, uživanja u izloženim trofejima, posmatranja izložbe lovačkih pasa i sokola, razgovora sa akreditovanim predstavnicima Lovačkog saveza i profesorima.

Vrlo aktivan i zanimljiv dan, koji će članovima lovačkog podmlatka iz Plandišta svakako ostati dugo u sećanju, jer ovakvi događaji se ne propuštaju, oni su temelj za rad sa omladinom i razvojem njihove svesti da smo svi mi deo prirode i da je lov sastvani deo životnog lanca još od praistorijskih dana.

Čitav jedan lovački dan deca su zaokružila posetom Zoološkom vrtu, gde je predstavnik Komisije za lovački podmladak Davor Ćalić tradicionalno organizovao takmičenje u poznavanju vrsta pernatih životinja, pataka, gusaka, golubova. Još jedno nezaboravno putovanje za mlade čuvare prirode.

x

Takođe pogledajte ...

Bogatstvo folklora predstavljeno na Opštinskoj smotri u Plandištu

Kulturno obrazovni centar Vuk Karadžić Plandište, pod pokroviteljstvom loklane samouprave Opštine Plandište, ...