Plandište: Zlatna medalja za odbojkašice na turniru u Kačarevu

Odbojkaški klub Plandište, na nedavno održanom odbojkaškom turniru u Kačarevu, ostvario je odličan rezultat u mlađim uzrasnim kategorijama osvajanjem zlatne i bronzane medalje.

Na izuzetno jakom turniru, u kategoriji pionirke i mlađe pionirke, u kom su učešće uzele ekipe OK Crvena Zvezda Beograd, OK Vrnjačka Banja, OK Kačarevo, OK Kovačica i OK Plandište, ekipa iz Plandišta uspela je da osvoji zlatnu medalju u kategoriji pionirki, dok su mlađe pionirke osvojile treće mesto i bronzanu medalju.

Osnovna ideja i cilj ovih turnira je da se doprinese razvoju i popularizaciji odbojke, stvaranju uslova za aktivnije učešće mladih u vrhunskom sportu, kao i uključivanju mlađe populacije u sportske aktivnosti kroz afirmaciju sportskog i takmičarskog duha.

Najbolji utisak na turniru ostvarila je ekipa pionirki, koje su se takmičile u sledećem sastavu: Dragana Trninić, Anđela Latković, Dajana Čati, Lana Mikulić, Lana Dimitrijević, Anastasija Lukić, Sara Vinter i kapiten Jovana Milićević, koja je ujedo proglašena i za najboljeg igrača tima.

„Ovo je veliki uspeh za razvoj odbojke, ali i sporta uopšte na teritoriji Opštine Plandište. Svake godine naš klub učestvuje na različitim turnirima u cilju razvoja i unapređenja takmičarskog duha kod sportista i promocije odbojke kao bazičnog sporta. Ove godine u vrlo jakoj konkurenciji uspeli smo da postignemo veliki uspeh osvajanjem najsjajnijih odličja. Nastup na ovako velikom i jakom turniru odlična je prilika da takmičarke našeg tima odmere snage sa protivnicama koje igraju u nekim višim ligama i rangovima takmičenja, da steknu preko potrebno takmičarsko iskustvo, ali pre svega da se druže i nauče nešto novo u svetu odbojke. Sada smo dali svoj maksimum i pokazali da smo ozbiljna ekipa koja radom i trudom može mnogo da postigne u svetu sporta. Ovom prilikom zahvalio bih se lokalnoj samoupravi Plandište na velikoj pomoći i podršci razvoja i unapređenja školskog sporta i odbojke kao njenog punopravnog člana“, izjavio je Dalibor Putica, trener OK Plandište.

x

Takođe pogledajte ...

Bogatstvo folklora predstavljeno na Opštinskoj smotri u Plandištu

Kulturno obrazovni centar Vuk Karadžić Plandište, pod pokroviteljstvom loklane samouprave Opštine Plandište, ...