Plandište: Brzom intervencijom vatrogasaca sprečena havarija

Na teritoriji opštine Plandište, u potesu atara u Plandištu i Margiti, na nekoliko lokacija tokom prethodnog vikenda izbili su veliki požari koji su samo zahvaljujući brzoj intervenciji Vatrogasno spasilačke jedinice Plandište vrlo brzo lokalizivani i sprečeno je njegovo dalje širenje.

Kako nezvanično saznajemo sa lica mesta u požaru su ponovo goreli stari železnički pragovi, čijim sagorevanjem stvorio se veliki i gust oblak crnog dima. Požari su se pojavili na prostorno nezavisnim lokacijama, o čemu su obaveštene nadležne službe komunalne inspekcije i inspekcije zaštite životne sredine.

“Vatrogasno spasilačka jedinica Plandište je odmah po prijemu informacije o postojanju požara, izašla je na lice mesta i pristupila gašenju požara. Požar je vrlo brzo lokalizovan, sprečeno je njegovo dalje širenje. Kao i prethodnog dana, požar je izbio na lokaciji gde su nagomilani stari železnički pragovi. Problem je što je požar izbio na različitim lokacijama, pa je vatrogasna služba morala da angažuje dodatne resurse kako bi se požar što pre lokalizovao. Obzirom na karakter zapaljene materije, železnički pragovi su natopljeni uljem i vrlo lako zapaljivi, što iziskuje pojačanu opreznost. Vatrogasne jedinice su na terenu, situacija je pod kontorlom. Nadležna ekipa će biti na terenu i pratiti situaciju i tokom noći, kako bi se sprečili svi mogući scenariji” – istakao je Dejan Velevski, komandir Vatrogasno spasilačke jedinice Plandište.

Prema nezvaničnim informacijama, istraga je u toku, kako bi se utvrdili uzroci nastanka požara.

x

Takođe pogledajte ...

Bogatstvo folklora predstavljeno na Opštinskoj smotri u Plandištu

Kulturno obrazovni centar Vuk Karadžić Plandište, pod pokroviteljstvom loklane samouprave Opštine Plandište, ...