Plandište: Dve medalje na školskom prvenstvu Vojvodine, zlatni Tamara Majkić i Branko Mladenovski

Takmičari Karate kluba Agorbanat iz Plandišta i ove godine uspeli su ostvare odličan rezultate na školskom prvrenstvu Vojvodine i osvoje dve zlatne medalje.

Školsko prvenstvo Vojvodine za učenike osnovnih i srednjih škola, održano je proteklog vikenda u Inđiji. Na regionalnim i državnim školskim prvenstvima takmičari pored toga što predstavljaju svoje škole, ujedno predstavljaju i svoj klub ali i opštinu iz koje dolaze. Školska takmičenja organizuju se pod pokroviteljstvom saveza za školski sport i nadležnog granskog saveza .

Takmičari karate kluba Agrobanat su na ovom takmičenju predstavljali svoje škole, pa tako među osnovnim i srednjim školama sa teritorije čitave Vojvodine svoje mesto imale su i OŠ “Dositej Obradović“ Plandište, OŠ“Jovan Jovanović Zmaj“ Hajdučica, takođe i gimnazija „Borislav Petrov Braca“ Vršac.

I ove godine konkurencija je bila izuzetna jaka, obzirom da za ovo takmičenje vlada veliko interesovanje kako klubova, tako i škola koju pohađaju deca koja se bave karateom.

Mladenovski Branko je posle nekoliko odličnih mečeva, osvojio zlatnu medalju u kategoriji dečaka I i II razred osnovne škole, i tako obezbedio da opština Plandište i njegova matična škola OŠ„ Jovan Jovanović Zmaj“, imaju svog predstavnika na školskoj olimpijadi Srbije.

Majkić Tamara je posle velikog broja odličnih mečeva, osvojila zlatnu medalju u kategoriji devojčica I i II razred srednje škole i tako obezbedila da opština Plandište i njena matična škola Gimnazija „Borislav Petrov Braca“, imaju svog predstavnika na školskoj olimpijadi Srbije.

Analiza nastupa na školskom prvenstvu Vojvodine pokazuje da pripreme takmičara idu prema unapred utvrđenom planu. Ono što je svakako pohvalno je da je Majkić Tamara uspela da zadrži odličnu formu i prikaže vrhunske nastupe na školskom prvenstvu Vojvodine, nakon odličnih mečeva koje je imala sa kata timom Srbije, na nedavno završenom prvenstvu Evrope u Gruziji. Nakon završetka školskog prvenstva Vojvodine, nastavljaju se intenzivne pripreme takmičara za predstojeća domaća i međunarodna takmičenja.

x

Takođe pogledajte ...

Bogatstvo folklora predstavljeno na Opštinskoj smotri u Plandištu

Kulturno obrazovni centar Vuk Karadžić Plandište, pod pokroviteljstvom loklane samouprave Opštine Plandište, ...