Plandište i Aromaplast obezbedili dovoljno sredstava za dezinfekciju

Štab za vanredne situacije i preduzeće Aromaplast DOO iz Jermenovaca, koje se u ovom periodu vanrednog stanja usko specijalizovalo za proizvodnju gelova za dezinfekciju ruku i hemijskih preparata za dezinfekciju prostorija i javnih površina, obezbedili su dovoljnu količinu ovih sredstava za Opštinu Plandište. Proizvodni pogon u Jermenovcima posetio je komandant Štaba za vanredne situacije Opštine Plandište, predsednik opštine Jovan Repac, i tom prilikom razgovarao je sa direktorom preduzeća Ištvanom Šošom i direktorom za kontrolu kvaliteta u pogonu Nikolom Lukačem. Saradnja sa lokalnom samoupravom je na visokom nivou, kao i sa predstavnicima organa unutrašnjih poslova, koje bih hteo posebno da pohvalim je jer su nam pomogli oko pribavljanja dozvola za kretanje za naše radnike koji rade u noćnim smenama. Zbog trenutnog stanja i velike potražnje za dezinfekcionim sredstvima preduzeće radi u tri smene, kako bi proizveli dovoljan broj preparata.

 

Da bi mogli da radimo punim kapacitetom u tri smene, zbog povećanja obima posla angažovali smo dodatnih 18 radnika. Na dnevnom u tri smene možemo da proizvedemo 20.000 komada gela, kako bi ispoštovali sve narudžbenice. U saradnji sa lokalnom samoupravmo trudimo se da pomažemo tako što doniramo određen broj dezinfekcionih sredstava za najugroženije kategorije. Moramo da pomažemo jedni drugima, istakao je direktor preduzeća Ištvan Šoš.

Predsednik Opštine Plandište se zahvalio na dobroj saradnji koju lokalna samouprava ima sa preduzećem Aromaplast DOO i izrazio nadu da će ta saradnja u budućnosti da bude još bolja za doborbit svih. Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas ovde i što mogu da dogovorim buduću saradnju sa firmom Aromaplast DOO Jermenovci, koja je pokazala veliku društvenu odgovornost i u periodu vanrednog stanja kompletno svoju proizvodnju usmerila na dezinfekciona sredstva, koja su nam sad od velikog značaja u cilju prevencije od širenja virusa. Veliko hvala i direktoru Ištvanu Šošu što je donirao dezinfekciona sredstva koja ćemo prevashodno iskoristiti za dezinfekciju prostorija Domova zdravlja, škola, prostorija policijske uprave i drugih javnih ustanova, rekao je Repac.

 

Repac je ponovo uputio apel svim meštanima Opštine Plandište da se pridržavaju propisanih mera u periodu vanredne situacije, jer su uvedene za opšte dobro svih građana. Naročito se apeluje na građane koji su došli iz inostranstva da poštuju mere samoizolacije i da se na taj način smanji rizik od širenja virusa.

 

 

x

Takođe pogledajte ...

Plandište: Kuća na selu za još jednu porodicu, novi dom za Jelisavčiće

Opština Plandište, u saradnji sa Ministarstvom za brigu o selu, nastavila je ...