Plandište redovno dezinfikuje javne površine

Na snovu odluke Vlade Republike Srbije o uvođenju vanrednost stanja i odluka Štaba za vanredne situacije Opštine Plandište, sprovodi se postupak dezinfekcija javnih površina, trotoara i ulica, u cilju sprečavanja širenja virusa Covid-19.

U skladu sa prioritetima i površinama koje su najprometnije trenutno se radi na dezinfekciji pijace u Plandištu i drugih javnih površina široke namene. Obzirom na veliku površinu koju treba pokriti, dezinfekcija će se sprovoditi nekoliko dana i to u ranim jutarnjim satima.

Komandant Štaba Plandišta, predsednik opštine Jovan repac, kaže da se odluke donose u skladu sa merama i preporukama koje su usvojene od strane Vlade Republike Srbije. Postupak dezinfekcije će sprovoditi na svim javnim površinama kojima se kreću naši sugrađani, počevši od pijačnog mesta, ulica u užem centru naselja, ispred marketa i prodavnica prehrambene robe, a sve u cilju preventivnog delovanja i sprečavanja širenja širenja virusa, rekao je Repac.

Repac je uputio apel svim meštanima Opštine Plandište da se pridržavaju propisanih mera u periodu vanredne situacije, jer su uvedene za opšte dobro svih građana. Ostanite kod kuće, nemojte izlaziti napolje ukoliko nemate neku preku potrebu, kao što su odlazak do apoteke ili u nabavku osnovnih životnih namirnica. Volonteri rade svakodnevno na terenu i tu su da pomognu svim našim sugrađanima koji nisu u mogućnosti, zbog zabrane kretanja, da nabave osnovne namirnice i sredstva za higijenu, rekao je Repac.

Repac dodaje da su i volonterska mreža i Štab dostupni građanima 24/7. Tu smo da pomognemo, samo zajedničkim snagama ćemo uspreti da prebrodimo ovu situaciju. Nemojte izlagati riziku ni sebe ni svoje najbliže nepotrebnim izlazkom iz kuće. Svima nama koji radimo na terenu svakodnevno pomozite tako što ćete ostati kod kuće i tako sprečiti izlaganje sa drugim licima, istakao je predsednik Opštine Plandište Jovan Repac.

x

Takođe pogledajte ...

Streljački klub Planteks beleži dobre rezultate

5.KOLO LIGE PIONIRA VOJVODINE – KIKINDA Naše pionirke odličnim nastupom osvojile su ...