Plandište: Sportskim klubovima i organizacijama uručeni ugovori o finansiranju

Predsednik Opštine Plandište Jovan Repac prisustvovao je potpisivanju ugovora o sufinansiranju godišnjih programa u oblasti sporta u cilju razvoja i unapređenje sporta na teritoriji Opštine Plandište. Ceremoniji potpisivanja ugovora, u prostorijama Kulturnog centra Vuk Karadžić Plandište, prisustvovali su svi predstavnici sportskih klubova i granskih saveza sa teritorije Opštine Plandište.

“Veliko mi je zadovoljstvo što smo se okupili danas i što imamo priliku da započnemo još jedan ciklus realizacije godišnjih programa sufinansiranja svih sportskih klubova i organizacija sa teritorije Opštine Plandište. Odlukom o budžetu za 2024. godinu predviđeno je ukupno 11 miliona dinara za sufinansiranje programa u oblasti sporta, koji su raspodeljeni sportskim klubovima i organizacijama na osnovu plana realizacije, izveštaja i kriterijuma predviđenih zakonom i pravilnikom o odobravanju i finansiranju programa.

Posebno mi je drago što vidim da se u našoj opštini ostvaruju veliki sportski uspehi. Iako smo mala opština, možemo da se pohvalimo velikim rezultatima, naročito u karateu, streljaštvu, školskom sportu. Ovo je samo dobar pokazatelj da radimo aktivno na unapređenji razvoju sporta kod dece. Svim sportistima i sportskim radnicima želim puno uspeha u daljem radu i takmičenjima, a mi kao lokakna samouprava ćemo se potruditi da im obezbedimo sve preduslove za bavljenje sportom, za napredak i razvoj sporta u našoj opštini”, izjavio je Jovan Repac, predsednik Opštine Plandište.

Nakon potpisivanja ugovora, predsednik Repac razgovarao je sa predstavnicima klubova i sportskih organizacija o trenutnom stanju razvoja sporta u Opštini Plandište, problemima s kojima se klubovi suočavaju u toku jedne sportske kalendarske godine, kako i na koji način lokalna samouprava može da pomogne u unapređenju infrastrukturnog opremanja, uspesima i planovima za naredni period.

x

Takođe pogledajte ...

Nova oprema za karatiste Plandišta: Odobrena sredstva za Karate klub Agrobanat

U okviru realizacije Konkursa za finansiranje posebnog programa kojim se doprinosi razvoju ...