Plandište: Savet za bezbednost saobraćaja i ove godine deli auto sedišta

Opštine Plandište, zahvaljujući aktivnosti i radu Saveta za bezbednost saobraćaja, i ove godine nastavila je sa realizacijom programa podele auto sedišta za svu decu sa teritorije Opštine Plandište koji su rođeni 2023. godine.

Savet za bezbednost saobraćaja tokom čitave godine intenzivno radi na organizovanju akcija i realizaciji projekata koji se tiči opšte bezbednosti saobraćaja, a naročito promovisanju akcija koje se tiču bezbednosti dece u saobraćaju. Tokom realzacije akcija cilj je da se animiraju i podučavaju najmlađi učesnici u saobraćaju o osnovnim pravilima saobraćaja.

“Savet za bezbednost saobraćaja Opštine Plandište u sklopu realizacije Programa unapređenja bezbednosti saobraćaja organizuje niz preventivno promotivnih aktivnosti i edukacija o bezbednosnoj upotrebi auto sediša, o obaveznosti njihovog korišćenja. Realizacija ove akcije je mini jubilej, obzirom da je organizjemo peti put za redom. Tokom realizacije ove akcije, prethodnih godina podeljeno više od 400 auto sedišta za decu. Ove godine ćemo podeliti oko 70 sedišta za sve mališane koji su rođeni u 2023. godini. Sve što roditelji treba da urade je da podnesu zahtev lokalnoj samoupravi, prilože ličnu kartu i izvod iz matične knjige rođenih za dete i sedište će im biti uručeno”, izjavio je Jovan Repac, predsednik Opštine Plandište.

“Važno je da napomenem da je ovo početak akcije i da su roditelji imali priliku da preuzmu auto sedište u prostorijama Kulturnog centra u Plandištu i da je za svako dete sa teritorije Opštine Plandište obezbeđeno auto sedište. Svi roditelji koji nisu bili u mogućenosti da dođu danas, mogu svoje sedište preuzeti u prostorijama opštinske uprave”, dodao je Repac.

x

Takođe pogledajte ...

Bogatstvo folklora predstavljeno na Opštinskoj smotri u Plandištu

Kulturno obrazovni centar Vuk Karadžić Plandište, pod pokroviteljstvom loklane samouprave Opštine Plandište, ...