Postavljanje brzinskog displeja u zoni škole u Margiti

Savet za bezbednost saobraćaja Opštine Plandište, uspešno je realizovao još jedan projekat postavljanja brzinskih displeja na deonici lokalnog puta kod osnovne škole Dositej Obradović Plandište, izdvojeno odeljenje u naselju Margita.

Sredstva za realizaciju ovog projekta obezbeđena su iz budžeta lokalne samouprave u skladu sa Programom razvoja i unapređenja saobraćaja i putne infrastrukture Saveta za bezbednost saobraćaja. Ukupna vrednost projekta iznosi 548.400,00 динара.

Savet za bezbednost saobraćaja tokom prethodne godine intenzivno je radio na organizovanju akciija i realizaciji projekata koji se tiču povećanja opšte bezbednosti u saobraćaju prvenstveno dece.

Tokom tih akcija trudili smo se da animiramo i podučavamo najmlađe učesnike u saobraćaju o osnovnim pravilima saobraćaja.

U sklopu rada Saveta trudimo se da apelujemo i na svest odraslih učesnika u saobraćaju, pre svega vozača automobila, teretnih motornih vozila, o nužnosti poštovanja saobraćajnih pravila i o neophodnosti poštovanja brzine kretanja vozila u zonama škola i vrtića.

Cilj realizacije ovog projekta je postavljanje saobraćajne signalizacije i tehničkih sredstava za usporavanje saobraćaja u zonama škola. Ovakav projektat smo realizovali već u Plandištu i cilj nam je da isto uradimo i u Velikoj Gredi čim prikupimo neophodnu projektnu dokumentaciju.

Pored tehničkog opremanja saobraćajnica cilj nam je da u ovoj godini intenzivno radimo i na unapređenju saobraćajne infrastrukture i putem konkursa koje raspisuje Ministarstvo saobraćaja i pokrajinski organi vlasti zajedničkim snagama unapredimo saobraćajnice u Opštini Plandište, izjavio je predsednik Opštine Plandište, Jovan Repac.

x

Takođe pogledajte ...

Predsednik Opštine Plandište uručio vrednu opremu Policijskoj stanici

Savet za bezbednost saobraćaja Opštine Plandište, na čelu sa predsednikom Jovanom Repcom ...

Facebook