RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI U PLANDIŠTU NAPREDUJU

Radovi na sanaciji i zameni čvorišta vodovodne mreže u Plandištu odvijaju se planiranom dinamikom, i biće završeni, kako je najavljeno do sredine oktobra. Za prvu fazu radova i zamenu 41 čvorišta, obezbeđena su sredstva u visini od oko 36 miliona dionara od Uprave za kapitalna ulaganja APV, a za zamenu preostalih, odnosno drugu fazu – 20 miliona od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo, i oko 15 miliona iz budžeta opštine Plandište.

Radovi su otpočeli pre otprilike mesec dana, i do sada je već završena skoro polovina planiranih poslova. Do završetka radova koji se očekuje u oktobru, i dalje će povremeno dolaziti do prekida u vodosnabdevanju.

“U početku je voda isključivana u celom naseljenom mestu, a sada se to radi parcijalno, po ulicama u kolima sye u tom trenutku radovi izvode. Zato koristim priliku da zamolim građane za još malo strpljenja dok se radovi ne završe, jer se bliže kraju, i napominjem da je ovo prvi put posle 45 godina da se izvode bilo kakvi radovi na vodovodnoj mreži u Plandištu”, kaže koordinator Kancelarije za lokalno-ekonomski razvoj opštine Plandište Rade Surla.

Nakon zamene svih 97 čvorišta u Plandištu, planirana je kompletna sanacija vododovodne mreže na teritoriji čitave opštine, odnosno i u naseljenim mestima, koja će se odvijati u skladu sa finansijskim sredstvima koja budu obezbeđena.

“Ono što je izvesno je da će se raditi zamena vodovodnih cevi u naseljenom mestu Plandište u narednih godinu dana. Naravno, za to su potrebna veoma velika sredstva, od oko dva do tri miliona evra, ali trudićemo se da ih obezbedimo i da uradimo ono što je obećano meštanima Opštine Plandište”, dodaje Surla.

Kada sanacija čitavog vodovoda bude završena, otkloniće se i najmanja bojazan od narušavanja kvaliteta pijaće vode, jer će ona tada proticati kroz potpuno novu mrežu i instalacije, čime će dodatno biti unapređeno vodosnabdevanje svih meštana.

Izvor Tvbanat

 

 

x

Takođe pogledajte ...

Plandište: Kuća na selu za još jednu porodicu, novi dom za Jelisavčiće

Opština Plandište, u saradnji sa Ministarstvom za brigu o selu, nastavila je ...