Tradicionalna manifestacija “Veče međunacionalne tolerancije” u Plandištu

Udruženje građana “Makedonski biseri” iz Plandišta, u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine i udruženjima sa teritorije Opštine Plandište, organizovalo je tradicionalnu manifestaciju pod nazivom „Veče međunacionalne tolerancije“ u sali Kulturnog centra u Plandištu.

Pod sloganom „Svi zajedno“ ova manifestacija okupila je udruženja građana, kulturno umetnička društva, recitatore, pesnike, umetničke ansamble, sa ciljem da se promovišu kultura, tradicija, stvaralaštvo i multikulturalnost.

Učesnici ove manifestacije koja se već petu godine održava u Plandištu, bili su predstavnici svih nacionalnih zajednica koje imaju svoje predstavnike u Savetu za međunacionalne odnose opštine Plandište. Igrom, pesmom, recitovanjem i prezentovanjem narodnih običaja i nošnji, prisutnoj publici su sa jednog mesta prenete pozitivne poruke na više jezika.

Cilj ove manicestacije je da se kroz igru, pesmu i literarne nastupe predstave različite tradicije i kulture koje sa sobom nose poruku širenja i poštovanja međunacionalne tolerancije. Igrom, pesmom i literarnim nastupom, scenom su se širile poruke za poštovanje međunacionalnu toleranciju, razumevanje i prijateljstvo svih nacija koje žive na teritoriji opštine Plandište.

Udruženje građana “Makedonski biseri” iz Plandišta i ove godine okupio je veliki broj posetilaca i ljubitelja folklora. Sala Kulturnog centra bila je ispunjena do poslednjeg mesta, tražilo se mesto više.

x

Takođe pogledajte ...

Plandište: Miljana i Stefan imaju DVA PARA BLIZNAKINJA, devojčice rođene sa godinu dana razlike: „Na pelene i dohranu smo DAVALI 3.000 EVRA“

Mi smo se uvek šalili, pošto su u njegovoj porodici uglavnom sve ...