Uređuje se kanalska mreža u Starom Lecu i Velikoj Gredi

U naseljenim mestima Velika Greda i Stari Lec, u Opštini Plandište u toku je izvođenje radova na uređenju kanalske mreže.U naselju Stari Lec projektom je predviđeno uređenje kanala u ukupnoj dužini od 600 metara, dok je u naselju Velika Greda planirano uređenje kanala u ukupnoj dužini od 1.5 kilometara, saopštio je predsednik opštine Jovan Repac.

Prema njegovim rečima, uređenje kanalske mreže u naseljima izvodi se prema listi prioriteta, stepenu ugroženosti, procentu oštećenja i u skladu sa nivelacijom terena. Sredstva za realizaciju ovih radova obezbeđena su iz budžeta lokalne samouprave i predstavljaju deo velikog projekta uređenja komunalne infrastrukture. Realizaciju projekta u naselju Velika Greda posetili su predsednik Opštine Plandište Jovan Repac i predsednik Skupštine opštine Endre Sabo. Svestan sam da ovakvi radovi najviše trebaju svakom naseljenom mestu, zajedno sa uređenjem putne infrastrukture, jer uređena komunalna infrastruktura temelj svakog dobrog napretka. Obzirom na uvedeno vanredno stanje i činjenicu da se radovi izvode uz maksimalno poštovanje svih mera i preporuka Vlade Republike Srbije, krenuli smo postepeno i na realizaciju ovakvih projekata koji su od velikog značaja za meštane sela.

Trenutno se radovi izvode na lokaciji u Velikoj Gredi, u ulici Maršala Tita koja je glavna ulica i ujedno najprometnija. Posebno mi je drago što ovakvi radovi nailaze na pozitivne ocene meštana i što oni pozdravljaju i cene svaki rad i napredak. Za sada radovi se izvode prema utrvrđenoj dinamici i njihov intenzitet će biti sve veći kako vreme bude odmicalo.

Po završetku radova u Velikoj Gredi, projekt će biti nastavljen i u drugim naseljenim mestima u Opštini Plandište.

x

Takođe pogledajte ...

Tradicionalna manifestacija “Veče međunacionalne tolerancije” u Plandištu

Udruženje građana “Makedonski biseri” iz Plandišta, u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za ...