Završen projekat sanacije čvorišta u Plandištu

Posle završetka prve i druge faze sanacije čvorišta vodovodne mreže u naselju Plandište, a nakon Vaskršnjih praznika, završena je i treća faza ovog projekta.

Sredstva za realizaciju ovog kapitalnog projekta obezbeđena su od strane Uprave za javna ulaganja APV u ukupnom iznosu od 36 miliona, za sanaciju 41 čvorišta od ukupno 97 koliko ih ima u naselju Plandište. U trećoj, ujedno završnoj fazi sanacije ovog dela čvorišta podrazumeva se izgradnja i postavljanje šahtova i čepova na vodovodnim cevima. Ovo je jedan od najvećih projekata koji se izvodi u Opštini Plandište i ima nemerljiv značaj za sve stanovnike naselja Plandište, istakao je predsednik Opštine Plandište, Jovan Repac. Vodovodna mreža u Plandištu izgrađena je pre više od 40 godina i vremenski uslovi su uticali na sleganje tla i opadanja kvaliteta vode, stoga su ovi radovi krajnje nužni kako bi se podigao kvalitet isporuke vode na željeni nivo.

Za nastavak realizacije projekta i zamenu preostalih čvorišta sredstva su obezbeđena od strane Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo u ukupnom iznosu od 20 miliona dinara, dok će Opština Plandište iz budžeta obezbediti preostalih 10 miliona dinara. Nakon završetka radova na sanaciji svih 97 čvorišta u naselju Plandište, planira se sanacija čvorišta i u naseljima Margita i Velika Greda. Trenutno se radi na izradi projektno tehničke dokumentacije i verujem da ćemo uskoro putem konkursa obezbediti i sredstva za sanaciju čvorišta i u ovim naseljenim mestima, izjavio je predsednik Opštine Plandište Jovan Repac.

x

Takođe pogledajte ...

Bogatstvo folklora predstavljeno na Opštinskoj smotri u Plandištu

Kulturno obrazovni centar Vuk Karadžić Plandište, pod pokroviteljstvom loklane samouprave Opštine Plandište, ...