Uspešno sprovedena akcija dobrovoljnog davanja krvi u Plandištu

Crveni krst Plandište, u saradnji sa Zavodom za transvuziju krvi Vojvodine, u prostorijama Kulturnog centra Plandište uspešno je organizovao još jednu humanitarnu akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Akciji dobrovoljnog davanja krvi odazvao se veliki broj građana Opštine Pladnište, koji su svojim malim gestom pokazali veliku dozu humanosti.

„Dobrovoljnim davanjem krvi pokazujemo veliku odgovornost kako prema sebi tako i prema onima kojima je ovakav vid pomoći neophodan. Ovakim humanim gestom dajemo mali doprinos za velika dela, jer će baš nekom ova jedinica krvi značiti život.

Kao i svaki put odziv je i više nego zadovoljavajući, prijavilo se 62 dobrovoljnih davalaca, od kojih je 57 uspešno dalo krv. Ono na šta smo veoma ponosni prilikom organizovanja ovih akcija je što se svaki put odazivaju naši sugrađani koji po prvi put daju krv, mahom mlađa populacija i eto danas ih je bilo ukupno 9.

Zahvalili bismo se svima koji su se odazvali našem pozivu i pozvali naše sugrađane da se u štop većem broju odazovu narednim pozivima, jer time ukazujemo na društvenu i zdravstvenu odgovornost prema jednom ovako humanom činu“, ističu predstavnici organizatora.

x

Takođe pogledajte ...

Hajdučici odobrena sredstva za sanaciju krovne konstrukcije na zgradi škole

Osnovnoj školi Jovan Jovanović Zmaj iz Hajdučice na osnovu odluke koju je ...