Velika Greda: OŠ Jovan Sterija Popović uručeno priznanje za najuspešniju školu u Vojvodini

Osnovna škola „Jovan Sterija Popović“ iz Velike Grede uspešno je nastavila sa organizacijom edukativnih radionica i projekata na temu uštede energije i zaštite i unapređenja životne sredine.

U sklopu razvoja velikog projekta “Energija je svuda oko nas”, učenici osnovne škole učestovovali su na konkursu koji je raspisao i realizovao Centar za razvoj nauke, tehnologije i informatike, u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za obrazovanje. Učešće na ovom likovno literarnom konkursu uzelo je čak 30 učenika osnovne škole iz Velike Grede.

U izuzetno jakoj konkurenciji pristiglih radova, u četiri takmičarske kategorije, Osnovna škola Jovan Sterija Popović proglašena je za najuspešniju školu u Vojvodini.Među nagrađenima, učenici koji su ostvarili najuspešnije rezultate bili su Iva Sekulić, osvojeno drugo mesto za najbolju računarsku prezentaciju, Dijana Radulović, osvnojeno drugo mesto u kategoriji najbolji likovni rad, Filip Olivo, osvojeno treće mesto u kategoriji najbolja pesma. Osim nagrađenih učenika i ostali učesnici ostvarili su značajan plasman i time doprineli osvajanju prestižne nagrade za najuspešniju školu u Vojvodini.

Čitav projekat i radionice na temu očuvanja životne sredine i promocija obnovljivih izvora energije realizuju se pod mentorstvom nastavnika geografije Nenada Vukadinovića. Ovakve radionice i projekti imaju za cilj podizanje svesti kod dece o važnosti efikasnog korišćenja energije i promovisanju alternativnih izvora energije, te su od izuzetnog značaja za edukaciju mladih i njihovih porodica o očuvanju životne sredine. Ovakve radionice vrlo su važne za edukaciju i razvoj svesti kod dece o neophodnosi korišćenja obnovljivih izvora energije.

x

Takođe pogledajte ...

Bogatstvo folklora predstavljeno na Opštinskoj smotri u Plandištu

Kulturno obrazovni centar Vuk Karadžić Plandište, pod pokroviteljstvom loklane samouprave Opštine Plandište, ...